Bubnjar Pink Flojda planira američku turneju

Showbiz 31. okt. 201813:52 > 13:54
Podeli:
Izvor: Tanjug/Jill Furmanovsky/www.rockarćive.com via AP

Bubnjar "Pink Flojda" (Pink Floyd) Nik Mejson za sledeću godinu planira severnoameričku turneju na kojoj će izvoditi neke od klasičnih pesama benda, ali ne i hitove poput "Comfortably Numb" ili "Another Brick in the Wall".

Umesto toga, Mejson će uroniti u arhive „Flojda“ i izvesti numere koje se u Americi nisu mogle čuti veoma dugo, ili čak nikad. Mejsonov bend „Soserful of sikrets“ (Saucerful of Secrets) će se posvetiti materijalu oz perioda pre albuma „Dark Side of the Moon“.

„Stvarno sam želeo da pronađem nešto drugačije i pomalo čudno. Ono što je meni najzanimljivije je da se podsetim razmišljanja iza nekih pesama“, rekao je Mejson.

„Soserful of sikrets“ je nastao ove godine, a čine ga, pored Mejsona, gitarista „Špandau balea“ (Spandau Ballet) Geri Kemp, dugogodišnji turnejski basista „Pink flojda“ Gaj Prat, gitarista Li Haris i klavijaturista Dom Beken.

Bend je dobio ime po albumu „Pink Flojda“ objavljenom u junu 1968. godine. Među pesmama s tog albuma koje izvode uživo su „See Emily Play“, „Bike“ i „Set the Controls for the Heart of the Sun“.

Američka i kanadska publika može očekivati to i više od toga.

„Iskreno, osećam da može još da se uradi i istraži. Setlista koju smo svirali u Evropi će skoro sigurno biti osnova za ono što radimo ali svakako nameravamo da dodamo još par numera“, rekao je Mejson.

On je naveo da nije zabrinut da bi se mogli pojaviti obožavaoci „Pink Flojda“ koji će očekivati hitove sa kasnijih albuma kao što su „The Wall“ ili „Animals“, jer se na internetu lako mogu pronaći spiskovi sviranih pesama.

Turneju će činiti 25 koncerata, počevši od Vankuvera 12. marta.

Nik Mejson je jedini član „Pink Flojda“ koji je učestvovao na svim studijskim albumima benda. On kaže da ne pokušava da se takmiči s kolegama Rodžerom Votersom i Dejvidom Gilmorom kao ni sa bilo kojim od tribjut bendova.

„Svet je prepun ‘Pink Flojd’ tribjut bendova, da i ne pominjem Rodžera i Dejvida. Zato mislim da je veoma važno da se kaže: ‘Ovo nije verzija 297. Ovo je nešto malo uvrnutije i različitije“, naveo je bubnjar.

Koncerti sledeće godine biće prvi Mejsonovi nastupi u Severnoj Americi od koncerta „Pink Flojda“ u Nju Džersiju 1994. godine u okviru „Division Bell“ turneje. Kako kaže, za bubnjevima mu je zabavnije nego što je očekivao.