Holidejeva udovica planira otvaranje muzeja i muzičke škole

Showbiz 20. okt. 201819:42 > 22:45
Podeli:
Izvor: REUTERS/Charles Platiau

Udovica francuskog rok muzičara Džonija Holideja izjavila je da ima mnogo projekata u okviru nastavka nasleđa muzičara, među kojima su otvaranje muzeja i muzičke škole.

Letisija Holidej je dala prvi intervju od smrti supruga u decembru 2017. godine. Prema njenim rečima, odlučila se na taj korak pošto je u petak u Francuskoj izdat posthumni album muzičara „Mon pays c’est l’amour“ koji je u jednom danu prodat u 300.000 primeraka.

„Imam dosta planova, među kojima muzej i muzička škola, ono što bi on voleo. Njegov san je inače bila gradnja muzičke škole“, rekla je Letisija koja se u francuskim medijima dosta pominje zbog spora s biloškom decom muzičara, kojima otac u testamentu napisanom u SAD nije ništa ostavio.

Holidejova deca, glumica Lora Smet i njen polubrat, pevač David Smet žele da ospore očev testament prema kojem sva imovina pripada Letisiji i usvojenoj deci.

Holidej (74), kojem je organizovana velika komemoracija u Parizu na kojoj je prisustvovao i govorio francuski predsednik Emanuel Makron, sahranjen je po sopstvenoj želji na ostrvu Sveti Vartolomej na Malim Antilima, gde je imao imanje.

Muzičar, kome je pravo ime bilo Žan-Filip Leo Smet​ i koji je važio za francuskog Elvisa Prislija, izdao je oko 50 albuma koji su prodati u 100 miliona primeraka.

Holidej je bio pet puta u braku. Sina Davida rođenog 1966. dobio je u braku s pevačicom Silvi Vartan, a Loru rođenu 1983. u braku s glumicom Natali Baj.

Holidej i Letisija imaju dve ćerke usvojene iz Vijetnama, a u braku su bili oko 20 godina.