Za "Južni vetar" četiri nagrade u Nišu, Bikoviću "gran pri"

Showbiz 31. avg 201822:10 > 22:15
Podeli:
Izvor: Fonet

Film "Južni vetar" osvojio je čak četiri nagrade na ovogodišnjim 53. Filmskim susretima u Nišu. Najprestižniju nagradu Naisu, odnosno "Gran pri", za najbolje glumačko ostvarenje pripalo je Milošu Bikoviću.

Nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu Miodragu Radonjiću, nagrada za debitantsku ulogu mladom glumcu Luki Grbiću, dok je Srđan Žika Todorović osvojio nagradu „Milorad Mandić Manda“ za najbolju ulogu u komediji.

„U filmu „Južni vetar“ okupljena je zaista izvanredna glumačka ekipa, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, koja je posvećeno i sa puno entuzijazma radila na građenju likova i na samom snimanju. Kada posle prvog javnog emitovanja, na velikom festivalu zavredite ovakve nagrade stručnog žirija, ali i neverovatno pozitivne reakcije publike, onda je satisfakcija još veća i vidimo da se sav taj trud isplatio u najpozitivnijem smislu. Veoma sam ponosan na celu ekipu filma, kao i na uspeh na ovom festivalu“, izjavio je režiser ovog ostvarenja Miloš Avramović.

Kako zbog obaveza na snimanju u Rusiji nije mogao da prisustvuje uručenju nagrade, ovogodišnji dobitnik Gran prija glumac Miloš Biković je u znak zahvalnosti poslao zanimljiv video snimak kojim je oduševio publiku na dodeli nagrada. Taj video možete pogledati na OVDE.

Scenario za „Južni vetar“, koji potpisuju Petar Mihajlović i Miloš Avramović, inspirisan je autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u takozvano beogradsko podzemlje. Istovremeno, to je poučna priča upućena mladima u Srbiji, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih, koji su u želji za boljim životom, napravili pogrešan izbor.

Uz Bikovića, Radonjića, Todorovića i Grbića, u filmu igraju i Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, kao i Aleksandar Berček.

Zvanična premijera filma zakazana je za 23. oktobar u Beogradu.