Unuk Gregorija Peka novi Mister Spok u Zvezdanim stazama

Showbiz 17. avg. 201810:46 > 11:12
Podeli:
Izvor: AFP/GETTY IMAGESGETTY IMAGES/Frederick M. Brown

Glumac Itan Pek, unuk holivudske legende Gregorija Peka, naći će se u ulozi Mister Spoka u drugoj sezoni CBS-ove serije "Zvezdane staze: Otkriće", čije prikazivanje se nastavlja sledeće godine.

Mladi Itan Pek (32) je relativno slabo poznat gledaocima. Do sada je glumio u ABC-jevom sitkomu „Deset stvari zbog kojih te mrzim“. 

Izvršni producent serije Aleks Kurzman rekao je u zvaničnom saopštenju da se „nada da će mladi Pek uspeti da iznese Spokove najveće kvalitete poput njegovih prethodnika, slavnog Lonarda Nimoja i Zakarija Kvinta“. 

„Tokom 52 godine, otkad je serija počela da se emituje, glavni oficir Spok jedini je član originalne posade svemirskog broda koji se pojavljuje u svim razdobljima Zvezdanih staza“, podsetio je on, dodavši kako izbor novog glumca za ulogu oficira Spoka nije bio nimalo jednostavan posao.

„Mesecima smo tražili glumca koji će, poput Kvinta i Nimoja, uspešno dr Spoku udahnuti i tračak vlastite harizme“, naveli su producenti.

Pekov deda Gregori, jedan je od najvećih glumaca zlatnog holivudskog razdoblja.

Za Oskara je bio nominovan pet puta, a osvojio ga je 1962. godine za ulogu u filmu „Ubiti pticu rugalicu“, snimljenom po istoimenom romanu književnice Harper Li.

Umro je u junu 2003, u 87. godini.