Frimen se izvinio posle optužbi za seksualno uznemiravanje

Showbiz 25. maj. 201808:48 > 08:49
Podeli:
Izvor: AFP/Cindy Ord

Čuveni američki glumac Morgan Frimen izvinio se nakon što ga je osam žena optužilo za seksualno uznemiravanje, i on je poslednji u nizu poznatih ličnosti filmske industrije optuženih za neprimereno ponašanje od izbijanja afere s producentom Harvijem Vajnstajnom.

U anketi američke televizijske mreže CNN, mnogi ispitanici su opisali Morganovo profesionalno ponašanje kao besprekorno.

„Svako ko me poznaje ili je radio sa mnom zna da nisam nikoga namerno želeo da uvredim ili učinim neku neprijatnost. Izvinjavam se ako se iko ikada osetio neprijatno u mom prisustvu. To nikada nije bila moja namera“, rekao je glumac.

Žene koje su optužile glumca navele su da im je upućivao komentare na fizički izgled i odeću ili stavljao ruku na donji deo leđa.

Posle izbjanja afere seksualnog uznemiravanja Vajnstajna nekoliko poznatih filmskih ličnosti optužene su za lična uznemiravanja, među kojima Kevin Spejsi, Stiven Sigal, Bret Ratner i francuski reditelj Lik Beson.

Frimen koji uskoro puni 81 godinu, dobitnik je Oskara za sporednu mušku ulogu u filmu „Devojka od milion dolara“ iz 2005. godine. Poznat je po svom dubokom i veoma prepoznatljivom glasu, zbog čega je igrao uloge boga u igranim i dokumentarnim filmovima.

Njegovi najpoznatiji filmovi su „Bekstvo iz Šošenka“, „Noć i dan makroa“, „Invictus“ i „Vozeći gospođicu Dejzi“.