Gvinet Paltrou: Bred Pit me je zaštitio od Vajnštajna

Showbiz 24. maj. 201811:07 > 11:17
Podeli:
Izvor: Reuters/Mario Anzuoni

Glumica Gvinet Paltrou opisala je u emisiji Hauarda Sterna detalje o večeri kad se njen tadašnji dečko Bred Pit suprotstavio Harviju Vajnštajnu nakon što je saznao da ju je seksualno uznemiravao, piše Dejli mejl.

Paltrou kaže da su 1995. bili na premijeri Hamleta na Brodveju kada je Pit spazio Vajnštajna i gurnuo ga je uza zid i rekao mu: „Ako se ikad ponovo zbog tebe bude osećala neugodno, ubiću te!“.

To se dogodilo nedugo nakon što je i Džejson Prisli, poznat po ulozi u seriji „Beverli Hils 90210“ rekao da je udario Vajnštajna.

Glumica je rekla da se osećala čudno i da nije imala pojma da će Vajnštajn pokušati da joj priđe, prenose mediji.

„Odmah sam rekla Pitu što se dogodilo. Bila sam jako uznemirena, a upravo sam bila potpisala dva filma za tog čoveka“, kazala je Paltrou.

Ona je prvi put progovorila o ovoj temi prošle godine za Njujork tajms i tako postala jedna od prvih glumica koja je javno optužila čuvenog producenta.

„Bila sam još dete i strašno uplašena. Kad sam stigla u hotel, on je počeo da me masira i pozvao me je da mu se pridružim u spavaćoj sobi. Bila sam očajna. Dotad sam ga smatrala nekakvim ‘ujakom Harvijem“, istakla je Paltrou.

Nakon što ga je odbila, producent je počeo da viče na nju i upozorio je da nikome ne sme da kaže šta se dogodilo.