Bez koncerata estradnih zvezda na Saboru trubača u Guči

Showbiz 17. maj. 201814:20 > 14:23
Podeli:
Izvor: N1

Uprava ovogodišnjeg, 58. Sabora trubača u Guči je saopštila da tokom te manifestacije neće biti koncerata estradnih zvezda.

Trodnevni Sabor počinje 9. avgusta kod Spomenika trubaču u centru Guče uz „saborsku himnu“ „Sa Ovčara i Kablara“ i podizanje saborske zastave, a uveče je takmičenje mladih orkestara i dragačevskih trubača.

U petak, 10. avgusta je koncert pobednika prethodnog Sabora, Dejana Petrovića i Big benda, kao i ponoćni koncert finalista ovogodišnjeg Sabora.

Finalno takmičenje biće u subotu, 11. avgusta od 20 sati, a potom dvočasovni koncert pobednika ovogodišnjeg Sabora.

Takmičenje majstora trube za ovogodišnju titulu „Šampion Guče“ biće poslednjeg dana Sabora, u nedelju, 12. avgusta, a potom su na programu koncerti „šampiona Guče“ Ekrema Mamutovića i Saše Krstića i „majstora trube“ Dejana Lazarevića i Bobana Markovića.

U okviru Sabora biće priređeni Saborski sajam turizma, knjiga, publikacija, privredna izložba, koncerti kulturno-umetničkih društava iz zemlje i inostranstva, takmičenje „zdravičara“, izbor najlepše nošnje, prikaz stare dragačevske svadbe, defile učesnika, „budilica“ i „narodni višeboj“.

Ulaz na sve programe Sabora se ne naplaćuje.

Ovogodišnje kvalifikacije za Sabor trubača u Guči počinju u petak u Knjaževcu, a biće ih i u Boljevcu, Goračićima, Kovačici, Vladičinom Hanu, Surdulici, Požegi, Kolovratu i Zlatiboru.

<