Bogat program sve popularnijeg InMusic festivala

Showbiz 11. maj 201822:06 > 22:12
Izvor: Bojana Janjić

Za manje od dva meseca u Zagrebu će se održati 13. InMusic Festival na lokaciji jarunskih ostrva na kojima će publika tri dana i noći moći da uživa u brojnim muzičkim imenima, ali i u bogatom propratnom programu.

Bliži se trinaesto izdanje InMusic festivala, najvećeg hrvatskog rok spektakla na otvorenom. Velika i retka prilika za regionalne bendove i izvođače koji kroz InMusic imaju priliku da dele pozornicu s nekim od najvećih muzičkih imena današnjice.

„To im je prilika da na terenu provere koliko zapravo vrede. Ima jedno zlatno pravilo tog posla da oni koji ne uspeju ‘kod kuće’, teško će uspeti ‘napolju’. To im je testiranje stvarnih mogućnosti. Ne dolaze tamo samo Nik Kejv i Dejvid Birn. Tamo dolaze neki mladi bendovi iz sveta“, kaže Ilko Čulić, muzički kritičar.

„Postoje i primeri bendova koji su se preko InMusica uspeli da probiju i dođu do stranih klubova, neki od njih je i Demuns Rush iz Bjelovara, oni će nastupiti i ove godine, defakto su ih neki strani agenti i primetili prvi put na InMusic festivalu“, reko je Zoran Stajčić, takođe muzički kritičar.

Uz Nika Kejva i njegov bend The Bad Seeds i Dejvida Birna, ljubitelje rok muzike na Jarunu od 25. do 27. juna očekuju brojna druga svetska imena poput Queens Of The Stone Age i Alice in Chains.

Ovogodišnjoj listi muzičara pridružuje se i jedan od omiljenih hrvatskih pop rok bendova  – Jinx, koji ujedno i zatvaraju muzički program festivala.

InMusic festival postaje veoma popularan, prošle godine sve ulaznice bile su rasprodate, a isto se očekuje i ove godine.