Konak kod Hilmije: Mnogo više od balkanskog 'Alo 'aloa

Showbiz 24. apr 201819:37 > 19:43
Podeli:
Izvor: Promo

Sedmog maja počinje emitovanje nove regionalne serije Konak kod Hilmije na TOP kanalu. Radnja serije je smeštena u okupirano Sarajevo u Drugom svetskom ratu.

U konak kod Hilmije svraćaju svi: komunistički ilegalci, ustaše, četnici, vojnici handžar divizije, nemački vojnici… U podrumu se kriju dvojica rudara, partizanski ilegalaci, koji imaju zadatak da iskopaju tunel do nemačkog skladišta oružja koje je udaljeno nekih pola kilometra.

Hilmiju igra Emir Hadžihafisbegović, a za N1 kaže da mu poređenje sa serijom ‘Alo ‘alo izuzetno laska.

“Ne smeta mi nikakvo poređenje, a naprotiv. Ovakve stvari, kao ovo što smo napravili razbijaju projekat lobotomizacije i vraćaju ljude onom iskonskom, a to je smeh”, ističe Hadžihafisbegović.

Izvor : N1

Cela glumačka ekipa se slaže u jednom: da se pričajući priču o 1941. godini u Sarajevu poigravaju i sa sadašnjošću. Tarik Filipović igra komandanta grada Šilinga koji živi u Hilmijinom konaku.

“Specifičan jedan lik jednog nemačkog oficira u kome sam želeo objediniti sve one oficire iz ‘Alo ‘alo u jednoj osobi. Dakle, i grubost i britkost i feminiziranost i sve onako iznijansirati da bude jedan jedini oficir pa da predstavlja celu tu paletu”, objašnjava Filipović.

Serija počinje sa emitovanjem sedmog maja, a direktorka za odnose s javnošću SBB-a Jovana Lukić najavljuje da će jesen na TOP kanalu tek doneti nove sadržaje.

“Pored Konaka kod Hilmije koji će imati svoj nastavak posle letnje pauze, tu će biti i Žigosani u reketu koje Bjelogrlić priprema, biće i treća sezona serije Ubice moga oca, naravno druga sezona Senki nad Balkanom koja je takođe došla na TOP kanal, tako da očekujte stvarno fantastičan program, a obećavamo da ćemo i dalje dovoditi kvalitetan program i serije iz inostranstva”, navodi Lukić.

Pored Hadžihafizbegovića i Filipovića, u Konaku kod Hilmije gledaćemo i Bojana Perića, Milenu Vasić, Darka Tomovića i mnoge druge.