Kluni se vraća na male ekrane posle 20 godina

Showbiz 14. jan 201810:03 > 10:06
Podeli:
Izvor: REUTERS/Yves Herman

Američki glumac i reditelj Džordž Kluni vraća se na male ekrane u novoj seriji "Kvaka-22", adaptaciji romana Džozefa Helera, koju će producirati, režirati i u kojoj će igrati jednu od uloga, punih 20 godina nakon odlaska iz američke hit serije "Urgentni centar".

Serija će se sastojati iz samo šest epizoda, kazala je za Holivud Reporter Ejmi Pauel, direktorka studija Paramaunt, koja producira seriju u saradnji s produkcijskom kućom Anonimus Kontent.

U toku su pregovori s platformom za video-difuziju Hulu, rekao je za AFP izvor blizak projektu, potvrdivši informacije ranije objavljene u američkim medjima.

Ejmi Pauel kaže da će dvostruki oskarovac za učešće u seriji po epizodi dobiti oko milion dolara.

Kluni će prvi put nakon dvadeset godina i uloge doktora Daga Rosa u seriji „Urgentni centar“, koja ga je vinula među holivudske zvezde, ponovo nastupati u jednoj seriji.

Helerov satirični ratni roman prvi put je objavljen 1961. godine, a radnja mu je smeštena u vreme Drugog svetskog rata. Adaptaciju romana za veliko platno 1970. godine je snimio Majk Nikols. 

Fabula romana prati priču Josarijana, bombardera ratnog vazduhoplovstva i druge likove, koji na ostrvu Pianosi blizu Italije pokušavaju napustiti vojsku pre moguće pogibije.