Vajs suspendovao dva direktora zbog seksualnog uznemiravanja

Showbiz 03. jan. 201815:24 > 15:25
Podeli:
Izvor: REUTERS/Mike Segar/File Photo

Medijska grupa "Vajs media" suspendovala je dva direktora posle izveštaja u Njujork tajmsu o njihovom nepropisnom seksualnom ophođenju u toj firmi.

Suspendovan je predsednik kompanije Endru Krejton i direktor za digitalna pitanja Majk Džermano, dok firma istražuje navode protiv njih, proizlazi iz cirkularnog pisma kompanije poslatog danas zaposlenim.

Portparol firme Vajs nije želeo da komentariše ovu vest.

Njujork tajms je preneo krajem decembra da je pronašao četiri vansudska poravnjanja sa nekim zaposlenim iz te kompanije kako bi se rešila pitanja „optužbi za seksualno uznemiravanje ili klevetu“, među kojima se navodi i ime Krejtona.

Novinari lista razgovarali su sa više od dvadeset žena iz te firme koje su rekle da su same iskusile ili su bile svedoci seksualnog uznemiravanja uključujući dodirivanja i prisilno ljubljenje.

U poruci zaposlenima kompanija je navela da su Krejton i Džermano jedine dve osobe čija imena se pominju u članku Njujork tajmsa koji su još zaposleni u Vajsu.

Suosnivači kompanije Šejn Smit i Suuš Alvi uputili su izvinjenje.

Vajs je od kanadskog časopisa prerastao u dominantnu onlajn video kompaniju koja se proširila na TV širom sveta.

Od prošle jeseni Holivud, medije, politiku i druge sfere preplavio je talas optužbi protiv uticajnih muškaraca za seksualna uznemiravanja i napade.