Džared Leto postao svetski zaštitnik životinja

Showbiz 12. feb 201515:14 > 15:17
Podeli:
Izvor: REUTERS/Mike Blake

Oskarovac, glumac, muzičar i reditelj Džared Leto postao je globalni ambasador Svetskog fonda za prirodu (WWF) u borbi protiv krivolova i kriminala u oblasti divljih vrsta, saopštio je fond.

Kako se navodi, Leto će raditi s WWF-om kako bi se podigla svest o ključnim pitanjima s kojima se suočava planeta.

Leto je nedavno s WWF-om putovao u Južnu Afriku kako bi saznao više o kriminalu u oblasti divljih vrsta, a posebno o „gorućem“ problemu krivolova, usled kog je opstanak nosoroga pod znakom pitanja.

„Biti u neposrednoj blizini veličanstvenih bića poput nosoroga i slonova, duboko me povezuje s prirodom i prihvatam odgovornost da pomognem u zaštititi ove krhke vrste i njihovih staništa“, ocenio je Leto.

On je naveo da je motivisan da učini sve što može, kako bi se osigurao opstanak ugroženih životinja i dodao da će se potruditi da podstakne i druge da se uključe u akciju.

„Moramo se udružiti i zaštititi ove izuzetno osetljive životinje od besmislenog klanja i udvostručiti naše napore za vraćanje njihove populacije širom Afrike i Azije. To se može, i s usmerenim globalnim naporima biće učinjeno“, istakao je Leto.