Netflix prekida sve veze s Kevinom Spejsijem

Showbiz 04. nov 201711:52 > 12:00
Podeli:
Izvor: Tanjug/David Giesbrecht/Netflix via AP

Kompanija Netflix saopštila je da prekida sve veze s glumcem Kevinom Spejsijem posle niza optužbi protiv njega za seksualno uznemiravanje. Kompanija je navela da neće objaviti film "Gore" koji je bio u postprodukciji, a u kojem glumi Spejsi, kao i da će razmotriti da li će serija "Kuća od karata" biti nastavljena bez njega.

Ono što je sigurno je da Spejsi više neće biti deo glumačke postave serije „Kuća od karata“ (House of Cards).

Pre nekoliko dana, saopšteno je da Media Rights Capital i Netflix, producenti serije, obustavljaju snimanje šeste sezone serije, nakon optužbi za zlostavljanje upućenih Spejsiju.

CNN je ranije preneo da je osam sadašnjih i bivših saradnika na seriji „Kuća od karata“ navelo da je Spejsi to radno mesto učinio „toksičnim“, a glumac Entoni Rep optužio ga je za seksualno uznemiravanje.

Netfliks je naveo i da neće objaviti film „Gore“ koji je bio u postprodukciji, a u kojem glumi Spejsi.

Američkom glumcu i oskarovcu Kevinu Spejsiju ove godine neće biti uručena nagrada Emi za doprinos kvalitetu televizije zbog optužbi o seksualnom uznemiravanju.

 Spejsi je izjavio da je „užasnut“ zbog tvrdnji da je seksualno uznemiravao dečaka pre nekoliko decenija, ali je prvi put otvoreno rekao da je homoseksualac.

U intervjuu za „Bazfid“, glumac Entoni Rep koji ima ulogu u TV-seriji „Zvezdane staze: Diskaveri“, rekao je da se sprijateljio sa Spejsijem dok su nastupali na Brodveju 1980-tih.

Rep je naveo da je imao 14 godina kada je 1986. bio na zabavi u Spejsijevom stanu. Tada ga je 26-godišnji Spejsi, pijan, navodno podigao „kao mladoženja mladu“ i položio na krevet.

Spejsi je „pokušao da ga zavede“, ali Rep kaže da je uspeo da se oslobodi. Odlučio se da to obelodani pošto se seksualno zlostavljanje u filmskoj industriji našlo u žiži nakon optužbi na račun producenta Harvija Vajnštajna.