Exit osvojio pet nominacija za festivalske "Oskare"

Showbiz 02. nov. 201712:19 > 12:23
Podeli:
Izvor: Bojana Janjić

Veliko regionalno Exit leto ljubavi okupilo je ove godine preko 350.000 ljudi iz više od 90 zemalja sveta na čak četiri uzastopna festivala i svi oni su nominovani za najbolje u svojoj kategoriji na predstojećim Evropskim festivalskim nagradama.

Exit festival je i devete uzastopne godine nominovan u glavnoj kategoriji za „Najbolji veliki evropski festival“, dok su Sea Dance i Sea Star postali konkurenti za „Najbolji festival do 40.000 posetilaca“, u kategoriji u kojoj je Sea Dance trijumfovao 2015. godine i od tada je uvek u među prvih deset.

Sea Star je ujedno nominovan i u kategoriji „Najbolji novi festival“, dok se Revolution iz Temišvara već treću godinu takmiči za titulu „Najbolji mali festival“. Nakon što je „nežni džin“ osvojio srca na Petrovaradinu i poneo titulu najprodavanijeg debitantskog albuma decenije, Rag’n’Bone Man nominovan je i za najboljeg novog izvođača na evropskoj festivalskoj sceni u 2017. godini.

Glasanje za Evropske festivalske nagrade trajaće do 30. novembra, a svi koji glasaju automatski učestvuju u nagradnoj igri u kojoj mogu da osvoje VIP ulaznice za festivale koji osvoje ovogodišnje festivalske „Oskare“.

Glasa se putem ovog linka izborom za Exit u kategoriji „Best Major Festival“, za Sea Dance ili Sea Star festival u kategoriji „Best Medium-Sized Festival“, za Sea Star kao „Best New Festival“, te za Revolution u „Best Small Festival“ kategoriji.