Još jedna projekcija komedije "The Books of Knjige"

Showbiz 02. nov. 201711:31 > 11:37
Podeli:
Izvor: Promo

Komedija crnogorskog humorističkog sastava "The Books of Knjige: Slučajevi pravde" biće premijerno prikazana 8. novembra u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Centru, a zbog velikog interesovanja dodata je još jedna projekcija isto veče u 20:45.

Na redovnom repertoaru bioskopa naći će se od 9. novembra, kad će biti organizovana i svečana projekcija u Novom Sadu u bioskopu Arena Cineplex (20.30h). 

U fokusu filma „The Books of Knjige: Slučajevi pravde“ su dva nesposobna detektiva koji pokušavaju da reše slučaj ubistva. Naivni detektivi veruju da mogu da reše lako slučaj, a kriminalna mreža u koju su se upleli vuče ih u propast. Žanrovski film „The Books of Knjige: Slučajevi pravde“ je krimi-komedija, a sudeći po reakcijama iz regiona gde se pomenuto ostvarenje već prikazuje, prilično je krvav i surov film i sigurno daleko od očekivane lake komedije.

„Publiku očekuje dosta smeha, šokatnih scena i atraktivne pirotehnike, i to moram podvući zbog beogradskog dela tehničke ekipe na koju sam ponosan – vrhunska produkcija fotografije i zvuka. Voleli ovaj film ili ne, ljudi iz bioskopa neće izaći ravnodušni, što je i bio naš cilj“, istakao je pred beogradsku premijeru reditelj Zoran Marković Zonjo.

Pored Buksovaca – Veselina Gajovića, Gorana Vujovića, Aleksandara Radunovića i Zorana Markovića, koji nose glavne uloge, u filmu se pojavljuju i glumačke zvezde sličnog senzibiliteta: Nikola Kolja Pejaković glumi glavnog negativca, Izudin Bajrović tumači načelnika policije, a tu su i Nebojša Glogovac, Zoran Kesić, Stefan Bundalo, Zenit Đozić. Glavnu žensku ulogu igra Tihana Ćulafić.

Scenario potpisuje Aleksandar Radunović Popaj, a direktor fotografije je Dalibor Tonković. Za muziku u filmu „The Books Of Knjige: Slučajevi pravde“ bio je zadužen Nemanja Nedeljković, član benda Stereo Banana iz Niša, dok dva songa pripadaju duetu sarajevskih bendova Letu Štuke i Dubioza kolektiv, i mostarkom bendu Zoster.

Ekipa filma je iznad svega želela da film bude zabavan i nepredvidiv, jer regionalni filmovi imaju tu manu da se vrlo lako pročitaju. Da li su uspeli u tome, publika u Srbiji biće u prilici da proveri već od 9. novembra, kad će se film naći na redovnom repertoaru bioskopa širom zemlje.