Filmovi o Niku Kejvu i Igiju Popu na festivalu Cinema City

Showbiz 11. avg. 201713:42 > 13:44
Podeli:
Izvor: Bojana Janjić

Na internacionalnom filmskom festivalu Cinema City, koji će biti održan u Novom Sadu u okviru Gradić festa, biće predstavljeni filmovi o zvezdama alternativnog roka Niku Kejvu i Igiju Popu.

Ti filmovi će biti prikazani u okviru selekcije Planet Rock u kojoj se predstavljaju dokumentarni filmovi iz sveta muzike, navodi se u najavi festivala.

Publika će moći da vidi četiri filma, među kojima je „Gimme danger“ ;Džim Džarmuša o Igiju Popu i članovima grupe „The Stooges“.

Drugi je film Endrua Dominika o Nik Kejvu „Još jednom s emocijom“ koji govori o privatnoj tragediji australijskog muzičara i njegovom pokušaju da bol zbog gubitka deteta leči stvaranjem muzike.

Publika će moći da pogleda i film Mihajla Obrenova „Kontakt“ o razvoju novosadske andergraund muzičke scene, kao i „Universal state of mind“ Anželik Žermen o hip hop muzici.

Osim filmskog dela programa na tom festivalu biće predstavljeni i brojni prateći akademski programi.

Sinema siti će biti održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave u okviru novog koncepta nazvanog „Gradić fest“, koji za cilj ima da ukaže na važnost i lepotu kulturne i istorijske baštine Novog Sada i Podgrađa.

Osim Sinema sitija, Gradić fest će u ovogodišnju produkciju uključiti i Festival uličnih svirača, Pop Up (Berberaj & Public P), Scenatoriu, Suburbium, Fruškać, „Happy Trash Production“, Ugrip i AAaaa festival, a svi programi su besplatni.