Evo šta će Interpol svirati u nedelju na Kalemegdanu

Showbiz 10. avg. 201712:36 > 12:45
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Njujorški alt-rok bend Interpol nastupiće u nedelju, 13. avgusta, u rovu ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

Turneja je počela sinoć a ovo je set listu koju će izvoditi i u Beogradu.

Untitled, Obstacle 1, NYC, PDA, Say Hello to the Angels, Hands Away, Obstacle 2, Stella Was a Diver and She Was Always Down, Roland, The New, Leif Erikson, Slow Hands, Evil, Lights, Take You on a Cruise, Not Even  Jail, All the Rage Back Home, The Heinrich Maneuver i  Specialist.

Evropska turneja „Turn On The Bright Lights Anniversary Tour“, obeležava 15 godina od izlaska debi albuma benda koji je prodat u više od milion primeraka i koji se našao na vrhu lista najpoznatijih muzičkih magazina. U Beogradu će Interpol svirati sve pesme sa tog albuma, koji se smatra njihovim najboljim ostvarenjem i koji im je doneo planetarnu popularnost.

Bend Interpol su krajem devedesetih godina prošlog veka osnovali studenti njujorškog univerziteta Pol Benks, Danijel Kesler i Karlos Dengler. Kasnije se bendu priključio i Sem Fogarino.

Mračni i hladni zvuci gitare koji podsećaju na britanske grupe s kraja sedamdesetih godina su ono što je Interpolu donelo veliku pažnju publike i kritičara.

Interpol je objavio ukupno pet studijskih albuma, poslednji „El Pintor“, 2014. godine sa basistom Karlosom Denglerom koji je nakon toga napustio bend.

Kesler, Fogarino i Benks trenutno rade na novom materijalu koji će biti izdat sledeće godin pod izdavačkom kućom „Marador Records“.

Beograd je jedini grad iz regiona u kojem će njujorški bend nastupati u okviru turneje.