Obama uporedio sebe sa Džej Zijem

Showbiz 16. jun 201712:55 > 12:55
Podeli:
Izvor: AFP/ Theo Wargo / Getty Images North America

Američki reper Džej Zi ušao je ove godine u Kuću slavnih tekstopisaca (Songwriters Hall of Fame), a njega je na ceremoniji predstavljao bivši predsednik SAD Barak Obama, koji je iskoristio priliku da sebe uporedi sa Džej Zijem.

Džej Zi nije prisustvovao ceremoniji pošto očekuje rođenje blizanaca, sa suprugom Bijonse. Repera je zato publici predstavio bivši američki predsednik i jedan od njegovoj starih fanova Barak Obama.

Govoreći o Džej Ziju, čije je pravo ime Šon Karter, Obama je rekao da između njega i njujorškog repera ima sličnosti.

„Niko od ljudi koje smo sretali u mladosti nije mogao ni da pretpostavi da ćemo biti tu gde smo danas“, rekao je Obama u video poruci.

On je istakao i da obojica imaju ćerke, mada će se to promeniti kada Džej Zi uskoro dobije sinove, da su obojica odrastali bez oca, kao i da i jedan i drugi imaju žene „koje su daleko popularnije od njih“.

Bivši američki predsednik je rekao i da su se numere Džej Zija, prvog repera koji je ušao u Kuću slavnih autora pesama, u Ovalnoj sobi Bele kuće jedino do sada slušale za vreme njegovo mandata.

Džej Zi, koji inače nije mnogo aktivan na Tviteru, u vreme događaja objavio je više tvitova u kojima je zahvalio muzičarima koji su ga inspirisali.

U Kuću slavnih ove godine su ušli i Kenet Edmonds, Maks Martin, Džimi Džem i Teri Luis, Robert Lam i Beri Gordi. Autori pesama ispunjavaju uslov za ulazak u Kuću slavnih ako su tokom poslednjih 20 godina pisali tekstove za muzičke hitove.

https://youtube.com/watch?v=hrqwMDlhZ3E