Madonina kampanja naljutila obožavaoce

Showbiz 04. jan 201519:39 > 19:43
Podeli:
Izvor: EPA

Američka pop zvezda Madona izazvala je nezadovoljstvo svojih obožavaoca jer je u okviru promocije novog albuma na internetu objavila fotografije poznatih ličnosti umotane žicom, prenosi američki tabloid Holivud reporter.

U okviru promocije albuma „Rebel Heart“ koji zvanično izlazi u martu, Madona je na internetu objavila foto montaže lica Martina Lutera Kinga i Nelsona Mandele obavijene žicom s naslovom: „Ovo pobunjeno srce (rebel heart) se borilo za građanska prava, a ovo drugo za slobodu“.

Njeni obožavaoci su odmah negodovali uz ocenu da „nije lepo koristiti figure građanskih prava i slobode za promociju albuma“.

„Nije lepo koristiti Mandelin i Kingov lik za promotivnu kampanju i marketing. Na taj način se umanjuje njihova velika borba“, napisao je jedan Madonin obožavalac.

Madona se potom izvinila obožavaocima rekavši da nije htela nikog da uvredi.

„Žao mi je. Nisam sebe htela da uporedim bilo s kim. Ja se prosto divim ‘pobunjenim srcima’. To nije ni zločin, ni uvreda ni rasizam“, objasnila je 56-godišnja pevačica poznata po raznim provokativnim postupcima i izjavama.