Šta je "Povratak u budućnost 2" tačno predvideo za 2015?

Showbiz 02. jan. 201510:45 > 10:48
Podeli:
Izvor: YouTube/screenshot

Kada je 1985. godine izašao kultni SF film "Povratak u budućnost 2", sa Majkl Džej Foksom i Kristoferom Lojdom u glavnim ulogama, 2015. godina je delovala tako daleko, ali sada kada nam je stigla možemo pogledati koje su naprave u filmu scenaristi predvideli.

Iako su se leteći automobili i autoputevi na nebu s vremenom pokazali kao nešto što u 2015. godini neće postati deo naše svakodnevice, tvorci filma ipak su neke stvari tačno predvideli.

U prvom redu tu je legendarni „hoverboard“. Iako još uvek nije u masovnoj proizvodnji krajem prošle godine Hendo Hover izbacio je prototip ovog lebdećeg skejtborda. Ova simpatična „igračka“ još uvek nije spremna za masovnu proizvodnju ali sigurni će ukoro postati.

Izvor : YouTube/screenshot

Zatim su tu futurističke patike koje možemo videti na Martiju. Nike je još 2011. izbacio seriju takvih patika ali tada nisu postojale Powerlace pertle. Ipak, grupa Kanađana je na Kickstarteru počela da prikuplja novac za sistem koji bi do kraja 2015. godine trebalo da olakša vezivanje pertli.

Izvor : YouTube/screenshot

Odeća koja se automatski suši za sada ne postoji, ali zato postoji niz materijala koji proces sušenja ubrzavaju.

Današnje Google Glass naočare podsećaju na naočare kakve vidimo u filmu, a 3D filmovi i hologrami takođe su uobičajena pojava, a tu su i videopozivi koji su sveprisutni.

Ipak,  „Povratak u budućnost 2“ je veliku većinu stvari za 2015. godinu loše predvideo.