Dodeljene Emi nagrade za najbolje emisije i serije na TV-u

Showbiz 01. maj 201715:45 > 15:48
Izvor: Tanjug/AP/Chris Pizzello/Invision

Emisija "Elen Dedženeris šou" osvojila je Emi nagradu za najbolju zabavnu emisiju u dnevnom terminu.

Dedženeris, koja je pre 20 godina obznaniča da je lezbejka, nije prisustvovala dodeli, a nagradu je primila Meri Koneli, producentkinja sitkoma „Elen“ u kojem je Dedženeris tumačila lik žene koja je u jednoj epizodi 1997. godine takođe otkrila svoju homoseksualnu orijentaciju.

„Ona je to uradila jer je to bila ispravna stvar“, rekla je Koneli za odluku glumice da otvoreno govori o svojoj seksualnosti i da isto učini i sa svojim glavnim likom u seriji, što je bio jedan od prvih takvih primera na televiziji.

Za najbolju dramu u dnevnom terminu proglašena je serija „Opšta bolnica“ (General Hospital), a nagrade za najbolju glumu pripale su Skotu Kliftonu za seriju „Hrabri i lepi“ (The Bold and the Beautiful) i Đini Tonjoni za seriju „Mladi i nemirni“ (The Young and the Restless).

Stiv Harvi je osvojio dve Emi nagrade u dnevnom terminu, jednu kao voditelj najboljeg kviza (Family Feud), a drugu kao voditelj najbolje informativne emisije s učesnicima koja je nazvana po njemu.

Nagradu za najbolji jutarnji program osvojila je emisija „Dobro jutro, Ameriko“ (Good Morning America), za najbolju informativnu emisiju s učesnicima proglašen je „Šou doktora Oza“ (The Dr. Oz Show). Najbolji kviz u dnevnom terminu je „Opasnost“ (Jeopardy!).