Čutura: Pitanje je da li ćemo biti građani ili podanici

Izbori 28. mar. 201720:05 > 20:06
Podeli:
Izvor: N1

Rok muzičar Nikola Čuturilo objavio je novu pesmu, a gostujući u Danu uživo na N1 najavio je koncert 1. aprila u beogradskom klubu "Elektropionir". Govorio je i o učestvovanju u inicijativi da se Saša Janković kandiduje za predsednika, a ocenio je da smo kao društvo saterani do zida. "Pitanje je da li ćemo biti građani ili podanici", rekao je.

Govoreći o pesmi za koju je uradio i spot, kaže da je u pitanju prvi singl, a da na albumu uveliko radi. Čutura je naveo da skoro dve godine nije održao celovečernji koncert i da se toga uželeo.

Upitan o podršci Jankoviću, kaže da to nije politički angažman, već jedna doborovoljna građanska inicijativa. „Prvi put sam to uradio, čista srca, mirne savesti i kako vreme odmiče ponosan sam na to“, rekao je.

Kaže da nije u pitanju nikakva ideologija već da je reč o borbi za zdrav razum i malo pristojnosti.

Navodi da se na to odlučio zato „što smo saterani do zida“ i zato što je opasan trenutak. Dodaje da je previše izvrnute stvarnosti, tako da najmanje što čovek treba da uradi jeste – da stane na crtu.

„Nije pitanje da li biramo Sašu Jankovića za predsednika, već da li ćemo mi moći da radimo svoje poslove onako kako bismo želeli da ih radimo, a da ne budemo nekome uz skute. Dakle, da li ćemo biti građani ili podanici“, kaže.

Ostaćemo u okruženju gde niko neće imati da leči decu, da im predaje na fakultetima, naveo je. Kazao je da bi voleo jako da se vrati svom poslu, dostojanstveno i časno, i da je ovo poslednji put da nastupa na ovaj način – tj. da govori o politici više nego o muzici.

Celo gostovanje pogledajte u videu: