Dilan: Odlaskom Koena, Rasela i Hagarda ostala praznina

Showbiz 26. mar. 201708:32 > 08:38
Podeli:
Izvor: Reuters

Novi album Boba Dilana nazvan "Triplicate" obrađuje američke standarde iz tridesetih, četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka, ali taj Nobelom nagrađeni kantautor ističe da to ne znači da čezne za prošlošću.

Dilan tvrdi i ga ne brine hoće li se obožavaocima svideti njegov novi album, treći u tri godine, na kojem će se nalaziti njegove verzije klasičnih pesama poput „Stormy Weather“, „As Time Goes By“ i „Stardust“.

„Ovo nije nostalgično putovanje u prošlost ili čežnja i žudnja za dobrim starim sećanjima na nešto što više ne postoji“, rekao je Dilan u razgovoru objavljenom na njegovoj stranici.

Trostruki album „Triplicate“ biće objavljen 31. marta, u nizu kojeg čine „Shadows of the Night“, album obrada Frenka Sinatre iz 2016, te „Fallen Angel“, album obrada raznih muzičara iz iste godine.

„Ove pesme su za čoveka na ulici, običnog čoveka, svakodnevnu osobu. Možda su oni obožavaoci Boba Dilana, a možda ne, ne znam“, odgovorio je Dilan nakon što su ga upitali misli li da će se novi album svideti njegovim obožaocima.

Američki kantautor se u razgovoru dotakao i svog poštovanja prema preminuloj Ejmi Vajnhaus koju je prozvao „poslednjom stvarnom individualkom“, moći rokenrola, kao i pokušaja da on i Džordž Harison snime pesmu s Elvisom Prislijem.

„Elvis se pojavio, no mi nismo“, otkrio je Dilan o tom dogovoru.

Govorio je i prošlogodišnjem gubitku velikih muzičara poput Leonarda Koena, Leona Rasela i Merlea Hagarda.

„Bili smo poput braće, živeli smo u istoj ulici, i oni su ostavili veliku prazninu. Jako je usamljeno bez njih“, naglašava Dilan, koji će sledećeg meseca u sklopu turneje posetiti Evropu.