Future Islands "peva" znakovnim jezikom

Showbiz 24. mar. 201713:43 > 13:47
Podeli:
Izvor: Bojana Janjić

Synthpop trio iz Baltimora Future Islands objavio je novi singl sa svog predstojećeg albuma "The Far Field". Pesma "Cave" je drugi singl sa albuma i predstavlja Future Islands u jednom od svojih najboljih izdanja.

Romantična i melanholična pop pesma dobila je i ekranizaciju predstavljenu kao lyric video. Naime, napravljen je jedinstven obrt, samim tim što je tekst „izgovoren“ znakovnim jezikom. Glavnu i jedinu ulogu u videu igra američki interpretator govornog jezika Džonatan Lamberton, koji na šarmantan način prikazuje tekst pesme.

Future Islands su počeli sa radom na novom albumu u januaru 2016. godine na obali Severne Kalorine i u rodnom Baltimoru, nakon čega su krenuli na mini turneju, na kojoj su opipavali reakciju publike tokom tajnih koncerata na kojima su nastupali pod lažnim imenima.

Kasnije tokom godine otputovali su u Los Anđeles gde su snimali sa Gremijem nagrađenim producentom Džonom Kongletonom u legendarnom „Sunset Sound“ studiju u kojem su brojni muzičari, među kojima su The Beach Boys i Prince, snimili svoja remek dela.

Album će biti objavljen 7. aprila za izdavačku kuću 4AD putem digitalnih servisa, na belom i crnom LP vinilu, kaseti i u novom format nazvanom „miniature LP“, koji će biti prvi svoje vrste.