Metalika u maju kreće na turneju posle osam godina

Showbiz 14. feb 201719:38 > 19:39
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP, Matt Sayles/Invision

Američki hevi metal bend Metalika objavio je da 10. maja počinje tromesečnu turneju po SAD i Kanadi, što će biti njihova prva prava turneja od 2009. godine.

Metalika će imati 25 nastupa na stadionima, u arenama i na festivalima, preneo je danas Asošiejted pres.

Turneja počinje u američkom gradu Baltimoru 10. maja, a završava se u kanadskom gradu Edmontonu 16. avgusta.

Na turneji će biti promovisan Metalikin deseti studijski album „Hardwired… to Self-Destruct“, koji je prodat u gotovo dva miliona primeraka od izlaska u novembru. To je prvi studijski album benda od 2008. godine, što je najduža pauza između dva studijska albuma u njihovoj karijeri.

Uz svaku kupljenu kartu na turneji fanovi će dobiti kopiju novog albuma.

Metaliku će na turneji najčešće pratiti američki bend Avendžd sevenfold i danski bend Volbit, dok će se francuski bend Gođira pridružiti u avgustu.

Bubnjar Metalike Lars Ulrih, najavio je još u avgustu za sajt Rolingstoun mogućnost turneje, rekavši tada da je vreme da se „propisno prodrma Amerika“.

„Biće zabavno u ovim ludim, konfuznim, razdornim vremenima videti kako se svi okupljaju, ostavljaju različitosti po strani i uživaju u muzici. Uzbuđeni smo zbog povratka“, rekao je Ulrih.

Metalika je u nedelju uveče nastupila na dodeli Gremi nagrada, gde su s Lejdi Gagom izveli pesmu „Moth into flame“ s njihovog novog albuma.