Eksperiment nije uspeo: Plejboj se vraća korenima

Showbiz 14. feb 201710:46 > 10:50
Izvor: Reuters

Ni godinu dana nakon odluke o tome da više neće objavljivati fotografije golih devojaka na svojim stranicama, Plejboj se vraća korenima, uz priznanje uredništva da časopis niko ne kupuje zbog članaka koji se u njemu objavljuju.

Sin osnivača časopisa Hjua Hefnera, Kuper, na internet stranama magazina najavio je povratak golotinje, iako u nešto puritanskijoj varijanti. 

Pod naslovom „Golotinja je normalna“, časopis će na svojim stranicama u izdanju za mart i april ponovo objaviti fotografije obnaženih lepotica.

„Prvi priznajem da golotinja nikada nije bila problem“, kazao je Kuper Hefner. „Danas vraćamo originalni identitet časopisu“, dodao je.

Nekadašnja zvezda serije „Čuvari plaže“, Pamela Anderson poslednja je lepotica koja je svoje čari „izložila“ u izdanju za januar i februar 2016, pre nego što je uprava odlučila da više ne objavljuje golotinju na stranicama kultnog časopisa.

Prodaja Plejboja, čije je prvo izdanje izašlo davne 1953. godine, pala je s 5,6 miliona primeraka u 1975. na oko 800.000 u poslednjih nekoliko godina, čemu je kumovala dostupnost golotinje na internet stranama.

Kuper Hefner je najavio da će časopis ponovno uvesti rubrike „Party Jokes“ i „The Playboy Philosophy“, kolumnu iz šezdesetih.