Zoolanderu 2 najviše nominacija za Zlatnu malinu

Showbiz 24. jan 201710:28 > 10:38
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP/Wilson Webb/Paramount Pictures

Komedija "Zoolander 2" sa Benom Stilerom i blokbaster "Betmen protiv Supermena" sa Benom Aflekom osvojili su najviše nominacija za "Zlatnu malinu", "nagradu" koja se dodeljuje najgorim filmskim ostvarenjima u prošloj godini.

„Prošle godine je bilo toliko loših filmova da smo morali da dodamo još jednu kategoriju, ukupno šest umesto tradicionalnih pet“, navodi se u saopštenju organizatora. 

Najveći broj nominacija, ukupno devet, dobio je „Zoolander 2“ dok je „Betmen protiv Supermena“ dobio osam nominacija. Uprkos negativnim kritikama, „Betmen protiv Supermena“ zaradio je skoro 900 miliona dolara.

Filmovi „Dirty Papy“ sa Robertom de Nirom, „Gods of Egypt“ i „Idenpendance Day: Resurgence“ nalaze se među favoritima u kategoriji najgoreg filma. De Niro, Džerald Batler, Aflek, Stiler i Henri Kajvil su nominovani u kategoriji najgorih glumaca. 

Za najgore glumice će se „takmičiti“ Megan Foks za ulogu novinarke u nastavku filma „Nindža kornjače“, Džulija Roberts za „Mother’ s Day“, Naomi Vots i Šajlin Vudli. 

„Zlatna malina“ dodeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova Fondacije „Zlatna malina“, koja parodira američku Akademiju za film i nauku koja dodeljuje Oskare. Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje. 

Pobednici, koji obično ne dođu na ceremoniju dodele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara. Do sada su jedini „pobednici“ koji su došli na ceremoniju dodele bile Sandra Bulok i Hale Beri.

Dodela te „nagrade“ obično bude dan pre svečane dodele Oskare. Ove godine će to biti 25. februara.