Kasabian dolazi na zagrebački INmusic

Showbiz 23. jan 201721:17 > 21:23
Izvor: Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Britanski rokeri Kasabian novi su hedlajneri 12. po redu INmusic festivala, koji će se održati na ostrvima zagrebačkog jarunskog jezera od 19. do 21. juna, objavili su organizatori festivala.

Žestoka četvorka iz Lestera, po prvi put nastupa u Hrvatskoj, a poslednji put su region posetili 2007. kada su nastupili na Green festu u Inđiji pre Red Hot Chili Peppersa.

Iako su pesme počeli da snimaju još kasnih devedesetih, njihov debitantski album „Kasabian“ izašao je tek 2004.

„Kasabian“ je naišao na vrlo pozitivne kritike i odmah privukao pažnju publike. Ogroman uspeh doneo im je njihov drugi album „Empire“, snimljen 2006. koji je debitovao na prvom mestu britanske top liste. Usledio je „West Ryder Pauper Lunatic Asylum“, koji je takođe debitovao na prvom mestu britanske top liste, a 2009. zaradio i nominaciju za prestižnu Mercury nagradu.

Već iduće godine Kasabian su osvojili Brit nagradu kao najbolji britanski sastav. Usledili su albumi „Velociraptor“ 2012. godine i „48:13“ 2014. godine, oba odlično prihvaćena kod kritičara i publike, a nestrpljivo se iščekuje i njihov šesti studijski album koji će svetlo dana ugledati ove godine.

Za predstojeće izdanje INmusic festivala, osim Kasabiana, do sada su najavljeni Arcade Fire, Alt-J, Michael Kiwanuka i Repetitor.