Filmovi koji se čekaju sa nestrpljenjem u 2017.

Showbiz 31. dec. 201612:59 > 01. jan. 2017 20:11
Podeli:
Izvor: IMDB, promo

Najveći američki sajt za distribuciju bioskopskih karata "Fandandgo" objavio je rezultate ankete o tome koje premijere publika čeka sa najvećim nestrpljenjem.

Anketa ja obuhvatila više hiljada redovnih posetioca bioskopa, koji su opisali sebe kao „filmofile“. Obavljena je dve nedelje pre Nove godine.

Večina filmova sa liste su akcioni, koji inače bivaju najgledaniji i zarađuju najviše novca od prodaje karata.

Ovo je lista filmova koji su najavljeni još 2016, a čekaju se sa nestrpljenjem u novoj 2017:

1. Ratovi zvezda: Epizoda VIII (15. decembar)

Kako kaže urednik Fandango.com Erik Dejvis, nikakvo iznenađenje da je ovaj film odneo prvo mesto.

Publika na sličnoj anketi 2015. je izglasala da je  „Odmetnik 1“ , takođe iz franšize „Ratova zvezda“ najiščekivaniji film 2016, i nisu se prevarili. Ovaj film je već na vodećem mestu po popularnosti u bioskopima, i približava se brojki od 575 miliona zarađenih dolara od prodaje karata.

Tako i ove godine film iz franšize „Ratova zvezda“ odnosi prvo mesto. Pošto će premijerno biti prikazan za skoro godinu dana, još ne postoji zvanični trejler za ovaj film.

2. Čuvari galaksije II (5. maj)

Akciona komedija smeštena u svemiru odnela je simpatije publike, a izgleda će i nastavak biti podjednako uspešan. Ko može da ne voli film gde imate drvo koje priča, zelenu ženu, glavnog lika koji jedva da je bolji od negativaca, i ciničnog rakuna – koji takođe priča.

3. Lepotica i zver (17. mart)

Na „jakom“ trećem mestu je adaptacija bajke „Lepotica i zver“, koja dolazi iz Diznijevog studija.   

„Adaptacija „Knjige o džungli“ je zaradila skoro milijardu dolara na biletarnicama širom sveta. Ne sumnjamo da će i ova bajka da bude veoma popularna“, kaže Dejvis. 

Ljudima je posebno privlačno i što ulogu Bele tumači Ema Votson, koja je, morate priznati, savršen izbor za ovu ulogu. Ona je takođe prva na listi „najočekivanijih“ glumica u 2017.

4. Čudesna žena (2. jun)

Još jedan film o superherojima, ali u ovom slučaju reč je o ženi. Ovaj film sa nestrpljenjem čekaju i oni koji su ljubitelji ovog stripa, ali i oni koji jedva čekaju da vide Gal Gadot u glavnoj ulozi.

5. Spajdermen: Dolazak kući (7. juli)

Nova priča o Spajdermenu, ali sada detaljnije o tome kako se njegov put ispreplitao sa putevima ostalih Marvelovih junaka. Prati mladog Pitera Parkera, koji tek pokušava da ovlada svojim veštinama kao Spajdermen. Prvi put se pojavio sa ekipom iz Osvetnika, a sada mu je mentor Toni Stark (Ironman). 

6. Liga pravednika (17. novembar)

Film koji je pandan Marvelovih „Osvetnika“, ali iz studija DC Comics, još jedan je film o superherojima koji brojni obožavaoci jedna čekaju da vide. Pošto je premijera tek u novembru, ne zna se puno, osim da okuplja poznate glumce i još poznatije superheroje.

Na ComicCon-u je objavljen kratak „predtrejler“, koji prikazuje nekoliko scena.

 7. Paklene ulice  – The Fate od the Furios (14. april)

Novi film iz redova „Paklene ulice“, franšiza koja je do sada imala brojne nastavke. U poslednjem filmu glume Dvejn Džonson, Džejson Stetam i Šarliz Teron. Tako dobra glumačka ekipa teško da nije izazvala interesovanje čak i kod onih koji nisu preterani ljubitelji franšize.

8.  Pedeset nijansi mračnije (10. februar)

Nastavak „Pedeset nijansi sive“ pravljen po popularnoj knjizi.  U nastavku se pojavljuju oskarovka Marsija Gej Harden, Dženifer El, Luk Grajms, Rita Ora, Viktor Rasuk, Eloiz Mamford i Maks Martini, kojima se po prvi put pridružuju oskarovka Kim Bejsindžer, Hju Densi, Bela Hitkot i Erik Džonson.

9. Logan  (3. mart)

Film koji čekaju sa nestrpljenjem svi ljubitelji X-men franšize. Logan i profesor Čarls Gzavijer moraju da se pomire s nestankom X-Mena, korporacijskim vođom Natanijelom Eseksom koji vodi svet u propast, Loganovim gubitkom moći samoregeneracije, i Gzavierovim Alchajmerovom bolešću.

10.  Grozni ja 3  (30. jun)

Jedan crtani film se našao na listi. Stiv Karel pozajmiće glas protagonisti Gru, dok će glavnom negativcu glas pozajmiti jedan od ljudi koji je stvorio „South park“ – Trej Parker. Ako ste gledali ranije filmove, znate već šta vas čeka – akcija, humor, i odlična animacija.

Koji film Vi jedva čekate ove godine?