Metallica posvetila pesmu Ejmi Vajnhaus

Showbiz 12. dec 201613:02 > 13:16
Podeli:
Izvor: Reuters

Na novom albumu slavnog metal benda Metallica nalazi se i pesma "Moth Into Flame" koja je posvećena preminuloj britanskoj zvezdi Ejmi Vajnhaus.

Frontmen benda Džejms Hetfild je gostujući na jednom kanadskom radiju objasnio kako je pesma nastala praveći osvrt na osećanja koja su ga obuzela nakon što je pogledao film o Ejmi.

Ovu vest preneli su svetski mediji, a Džejmsovo objašnjenje povodom pesme ganulo je sve poštovaoce njene muzike. „Gledanje tog filma bilo je veoma tužno – gledajući je kako se transformisala iz jedne sretne osobe u nekog ko je samo pokušavao da pobegne od realnosti u kojoj je živela“, rekao je.

„Jako me pogodio deo filma kada je bila izgubljena i kada je napuštala stan u Engleskoj. Novinari su se motali ispred njenog stana, fotografisali su je po ceo dan i dobacivali joj: ‘Hej Ejmi, šta se dešava?’ Razgovarali su s njom kao da je poznaju“, kazao je.

„Slava može biti mračna, opasna droga. Svi žele deo tebe. To totalno promeni način na koji gledaš svet“, ranije je rekao Hetfild za BBC govoreći o filmu koji ga je inspirisao da napiše tu pesmu.

Inače, Metallica je u novembru objavila novi album „Hardwiredhellip; To Self-Destruct“ i to nakon osam godina.