Bivša partnerka prevarila Belmonda za novac?

Showbiz 06. dec. 201620:44 > 21:01
Podeli:
Izvor: AFP/ Tiziana Fabi

Bivša partnerka slavnog francuskog glumca Žan-Pola Belmonda, Barbara Gandolfi i njen bivši suprug pojavili su se pred sudom u Brižu, zbog optužbi da su prevarili legendu francuskog filma, preneli su belgijski mediji.

Gandolfijeva (41), nekadašnji Plejbojev model i učesnica izbora za mis Belgije, i njen bivši muž i poslovni partner Frederik Vandervilt optuženi su da Belmondu nisu vratili dug od 200.000 evra.

Belmondo i Gandolfijeva bili su u emotivnoj vezi od 2008. do 2012. godine, a bivša „zečica“ se od 2009. više puta našla pod istragom belgijskih i francuskih vlasti zbog finansijskih malverzacija u poslovanju njenog lanca noćnih klubova u Belgiji i Dubaiju.

Kako je preneo holandski magazin Knak (Knack), tužilaštvo je navelo da je slučaj ispitan „do najsitnijih detalja“ i da je ustanovljeno da ima „dovoljno dokaza“ da su Gandolfijeva i Vandervilt krivi za prevaru.

Sa druge strane, advokat optuženih Sven de Bere ocenio je da se optužnica zasniva na nezakonito pribavljenim dokazima i zatražio oslobađajuću presudu, preneo je Knak.

„Njih dvoje su se dogovorili sa Belmondom da novac ne mora da bude vraćen“, rekao je Bere.

Belmondov advokat Mišel Godest kazao je novinarima da glumac „ne želi više da priča o tome“ i da se nije pridružio krivičnom gonjenju Gandolfijeve i Vandervilta.