Ko je prošao na tenderu da peva na dočeku na Novom Beogradu

Showbiz 04. dec. 201621:06 > 21:22
Podeli:
Izvor: N1info/Bojana Janjić

Za novogodišnju noć i reprizu dočeka, opština Novi Beograd organizovala je muzičke nastupe ispred Merkator centra u Bulevaru Zorana Đinđića, preneo je predsednik opštine Aleksandar Šapić na Tviteru. To, međutim, ne bi bilo ništa neobično da tender za izvođače u "najluđoj noći" nije bio tako "skrojen" da bi teško iko drugi mogao da se nađe na bini.

Kako prenosi beogradski „Blic“, za doček će na bini ispred Merkator centra nastupati bend Master Blaster od 21 čas, Inspektor Blaža i Kljunovi će na bini biti od 22, a novu 2017. godinu će sa Novobeograđanima dočekati Vlado Georgiev, čiji nastup počinje u 23:30.

Georgijev nije iznenađenje jer je, kako piše „Blic“ u tenderskim uslovima navedeno da pevač koji će na dočeku zabavljati Novobeograđane mora da ima minimum 15 godina staža na sceni, najmanje tri izdata albuma, najmanje dva solistička koncerta u 2016. godini sa preko 15.000 posetilaca.

Međutim, to nije sve! Kandidat mora da ima i najmanje deset humanitarnih nastupa u poslednje dve godine, ali i da je bio član-mentor u najmanje dve sezone regionalnog popluarnog talent šou-a i da glumi u domaćem filmu. Baš ti kriterijumi mogu se naći u biografiji Georgijeva.

Sledeće večeri, za reprizu dočeka 1. januara, za dobar provod biće zaduženi Grupa 3 (21:00), S.A.R.S. (22:00) i Beogradski sindikat, čija svirka počinje u 23:30.

Ni ovo nije bilo teško predvideti, piše „Blic“, jer je tender tražio da hip-hop grupa mora da ima minimum osam članova. Dok većina ovih grupa broje troje do četvoro, jedina i prevazilazi zadate gabarite – Beogradski sindikat. U prilog im ide i jedna puna Arena gde staje više od 15.000 posetlaca.

I nastup S.A.R.S-a biće „po propisima“, budući da taj bend, kao što je to bilo traženo na tenderu, ma prestižnu evropsku nagradu, deceniju karijere i najmanje dva koncera u 2016. sa preko 5.000 posetilaca.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić za „Blic“ kaže da je javna nabavka sprovedena po zakonu.

„Svi izvođači su naš izbor. Zakon ne dozvoljava da navedemo konkretna imena, pa smo zato postupili ovako. Išli smo do najsitnijih detalja da bismo izbegli da se pojavi neko koga ni mi ni publika ne želimo“, ističe Šapić.

Prvi čovek opštine Novi Beograd smatra da nije normalno da se u javnim nabavkama pevači i kancelarijski materijal ili motokultivatori tretiraju na isti način, ali i da to nije pitanje za njega, već za zakonodavca.