Jedna ruka i bubnjevi – Rik Alen i ljubav jača od tragedije

Showbiz 01. nov. 201617:24 > 20:29
Podeli:
Izvor: KEVIN WINTER/AFP

Bubnjar hard rok benda "Def Lepard" Rik Alen je primer i dokaz da čovek, kada želi, može da ostvari sve što hoće ukoliko je želja jaka.

Alen je počeo da svira bubnjeve kada je imao svega devet godina. „Dečiji“ bendovi čiji je bio član bili su „Smokey Blue“, „Rampant“ i „Johnny Kalendar Band“.

Kada je imao 14 godina, Rikova majka videla je oglas da „Def Leppard“ traži bubnjara da zameni dotadašnjeg člana benda Tonija Keninga. Na 15. rođendan (1. novembar) 1978. godine, Alen se i zvanično pridružio bendu čiji je član i danas.

U decembru 1984. godine, dok se vozio sa devojkom blizu Šefilda u Engleskoj, doživeo je tešku saobraćajnu nesreću. Udario je kolima u zid koji je probio i završio u polju. Od siline udarca izleteo je iz kola. Zbog ozbiljnih povreda leve ruke, doktori su bili primorani da izvrše amputaciju.

Nakon nesreće, Alen nije bio siguran u nastavak karijere sa bendom, ali su ga kolege ohrabrile da se vrati bubnjevima.

Danas, nastupa na specijalnom instrumentu koji je Yamaha napravila za njega i koji mu pomaže da tokom svirke nadomesti nedostatak ruke.

„Ne žalim zbog onoga što sam preživeo kroz gubitak ruke. Taj događaj mi je dokazao kolika je snaga čovekove volje“, izjavio je jednom prilikom.

Nama ostaje da se divimo ovom hrabrom muzičaru i naučimo da nas bilo koji fizički nedostatak ne može zaustaviti ukoliko nešto volimo kao što Rik Alen voli bubnjeve, kao i da mu čestitamo 53. rođendan i poželimo još mnogo nastupa.