Jubilej – 40 godina od prikazivanja serije "Grlom u jagode"

Showbiz 28. okt. 201621:58 > 22:09
Podeli:
Izvor: Printscreen

Ove godine se navršava 40 godina od premijernog prikazivanja televizijske serije "Grlom u jagode". Jubilej se obeležava u Kulturnom centru Beograd, gde će od večeras do 30. oktobra biti prikazano svih 10 epizoda serije.

Serija koja je davno prevazišla status televizijskog programa i u međuvremenu postala fenomen pop kulture prati život mladih ljudi u Beogradu 60-ih godina: Igranke i tuče na Kalemegdanu, farmerke iz Trsta, ploče iz Londona, letovanja u Istri i Dalmaciji, gradske lepotice s umetničke scene, sportska dešavanja, velike ličnosti koje su prošle kroz Beograd.

Glavni lik je Bane Bumbar, a kako bi Banetu izgledao današnji Beograd, objasnio je za N1 Branko Cvejić.

„Na žalost, izgleda da ne bi. To je scena kad se oni premišljaju na železničkoj stanici da li da idu u Pariz ili da ostanu. Onda jedan kaže: Ma ne, zamisli kad budemo u staračkom domu pa neka dvojica u Parizu kažu ‘ajmo u Beograd, to je prava stvar. E sad, šta vi mislite, da li je prava stvar?“, upitao je Cvejić.

Narednih dana imaćemo priliku da na jednom mestu vidimo autore i ekipu kultne serije, kao i da pogledamo, po ko zna koji put, sve epizode, ali na bioskopskom platnu.

U tom periodu izaći će i knjiga posvećena godišnjici, koju su priredili Maja Medić i Stefan Arsenijević.