Hju Lori dobio zvezdu na Bulevaru slavnih

Showbiz 26. okt. 201612:18 > 12:20
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP/Richard Shotwell

Britanski glumac Hju Lori, zvezda "Crne Guje" i "Doktora Hausa", zacementirao je svoj status u eliti industrije zabave dobijanjem zvezde na holivudskom Bulevaru slavnih.

Dok su ga na holivudskoj svečanosti silno hvalili njegov dugogodišnji saradnik Stiven Fraj i autor „Hausa“ Dejvid Šor, Hju Lori, skroman glumac koji se nikad nije voleo isticati, nije znao kud bi sa sobom od nelagode.

„Imam 57 godina i u životu sam imao mnogo sreće od početka do kraja, tako da gotovo svakoga dana očekujem da će mi klavir pasti na glavu kako bi se stvorila ravnoteža“, rekao je Lori.

Pohvalio je Ameriku što je izmislila farmerke, picu i martini, za koji kaže da je „sonet u čaši“.

Lori je osvojio dva uzastopna Zlatna globusa za portret doktora Hausa 2006. i 2007. i za tu ulogu sedam puta bio nominovan za Emi, koji dosad nije osvojio.

Svojevremeno najplaćeniji televizijski glumac, uspešni bluzer i džezer, svoj uspeh uglavnom pripisuje dobrim scenaristima, producentima i rediteljima. Rođen u Oksfordu, počeo je da glumi na Kembridžu zajedno s Frajom, Emom Tompson i Tildom Svinton pošto mu je mononukleoza uništila snove da sledi oca u britanskoj olimpijskoj veslačkoj reprezentaciji.

Lori i Fraj zajedno su glumili u nekoliko poznatih britanskih humorističnih televizijskih serija uključujući „Crnu guju“ i „Dživsa i Wustera“

Globalnu slavu stekao je glumeći doktora Gregorija Hausa u istoimenoj američkoj seriji od 2004. do 2012. godine.