Čuveni crtać “Kralj lavova” dobija svoj igrani rimejk

Showbiz 28. sep 201620:14 > 29. sep 2016 22:00
Podeli:
Izvor: Promo

Nakon uspeha igranog filma “Knjiga o džungli”, kompanija Dizni najavila je rimejk crtaća “Kralj lavova” po istom receptu, prenosi magazin NME.

Kao i u novoj “Knjizi o džungli”, igrana verzija “Kralja lavova” predstavljaće inovativni “žive slike” i kompjuterske animacije. Da oprobani recept ne treba menjati, dokazuje i to što je Dizni angažovao čak i istog reditelja Džona Favroa.

“’Kralj lavova’ nadovezuje se na uspešnu Diznijevu reinterpretaciju klasika za savremenu publiku sa filmovima poput ‘Grdana – zla vila’, ‘Pepeljuga’ i ‘Knjiga o džungli“. Igrana verzije ‘Lepotice i zveri’, u kojoj Ema Votson igra Bel, već je jedan od najviše iščekivanih fimova u 2017. Poput ‘Lepotice i zveri’, i u ‘Kralju lavova’ naći će se pesme iz animiranog originala”, navodi Dizni u saopšenju.

Pesme za crtani film “Kralj lavova” komponovali su Elton Džon i Tim Rajs, a numere “Circle Of Life” i “Can You Feel The Love Tonight” koja je dobila Oskara, i dan danas se rado pevuše.

“Kralj lavova” je već imao svoju brodvejsku adaptaciju, a taj mjuzikl koji se sa velikim uspehom izvodi u Njujorku i Londonu, osvojio je nekoliko Toni nagrada.

Dizni još nije saopštio kada će početi snimanje novog “Kralja lavova”, kada će se film naći u bioskopima, niti ko će davati glasova glavnim junacima u novoj verziji.