Bubnjari s planine Fudži nastupaju na Kolarcu

Showbiz 26. sep. 201610:18 > 10:19
Podeli:
Izvor: N1

Bubnjari čuvene japanske grupe Ondekoza, koja postoji već 50 godina, nastupiće večeras 26. septembra u Kolarčevoj zadužbini u 19.30. Energija koju prenose publici spoj je teiko bubnjeva i trčanja.

Grupa Ondekoza vodi se životnom filozofijom sogokuro koja smatra da trčanje i muzika predstavljaju energičnost i dinamiku života. Zbog toga i ovi muzičari, pored toga što sviraju bubnjeve, svakog dana trče po 10 kilometar podno planine Fudži.

„Naša filozofija izražava dramatičnost i energičnost života i mi to povezujemo sa našim performansom“, rekli su članovi Ondekoze gostujući u Novom danu.

Jutarnje trčanje predstavlja njihov stil života, ali deo svakodnevne rutine, pa je tako bilo i ovog jutra. Kako kažu, trčali su obalom Dunava koja im se jako svidela.

Članovi ove grupe poznati su i po tome što su na binu izlazili i svirali bubnjeve posle maratonskih trčanja između gradova. Kažu da nisu svi članovi grupe uspevali da izdrže da taj tempo i da su mnogi kroz vreme odustajali.

„Naš performans nije samo za zabavu. Postoje mnoge teške stvari, u Japanu je bilo mnogo zemljotresa. Mi pokušavamo da doprinesemo i pomognemo ljudima tkao što ćemo pokušai da im prenesemo našu energiju kada sviramo bubnjeve“, rekli su bubnjari Ondekoze.

Svoju energiju pokušaće da prenesu i Beogradskoj publici koncertom na Kolarcu.