Gospođa Čajnik ima 90 godina, a i dalje peva bez greške

Showbiz 21. sep 201621:07 > 21:20
Izvor: Neilson Barnard / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Britanska glumica Anđela Lansberi, koja će u oktobru napuniti 91 godinu, bez greške je otpevala naslovnu numeru iz čuvenog Diznijevog crtaća “Lepotica i zver” na ceremoniji u Njujorku.

Lansberi je učestvovala na proslavi 25 godina od premijere “Lepotice i zveri”, crtanog filma koji je 1992. čak bio i nominovan za Oskara za najbolji film.

Lansberi je u crtaću dala glas Gospođi Čajnik, a na ceremoniji u Njujorku pojavile su se i njene kolege Pejdž O’Hara (Bel), Robi Benson (Zver) i Ričard Vajt (Gaston).

„Gospođa Čajnik“ je u jednom trenutku priredila iznenađenje publici, kada je stala za mikrofon i bez greške otpevala naslovnu numeru iz crtaća, u pratnji kompozitora Alana Menkena na klaviru.

Pored Oskarom nagrađene pesme iz “Lepotice i zveri”, Menken je samostalno izveo komplaciju numera koje je komponovao za druge Diznijave crtaće, poput “Herkulesa”, “Zvonara Bogorodičine crkve”, “Male sirene”…

Ono što je posebno u vezi sa ovom pričom je to što su likovi toliko stvarni, a glasove su im dali odlični glumci, i pritom ne ubrajam nužno i sebe u njih”, izjavila je Lansberi, ocenivši da je “Lepotica i zver” jedan od najboljih filmova na kojem je radila.

Ona se osvrnula i na svoj nastup na ceremoniji. “Verujte mi, to je za mene poprilično zastrašujuće. Jako dugo nisam pevala u javnosti. Ali sa Alanom (Menkenom), možete raditi bilo šta. On je jednostavno sjajan”, rekla je britanska glumica.

Kompanija Dizni je povodom 25. godišnjice “Lepotice i zveri” ponovo izdala taj film na DVD-u i Blureju.

Dizni će naredne godine objaviti i igranu verziju “Lepotice i zveri” u kojoj glavne uloge igraju Ema Votson, Luk Evans, Juan Mekgregor i Ijan Mekelen, dok će Anđelu Lansberi u ulozi Gospođe Čajnik zameniti Ema Tompson.