Met Dejmon se vratio na veliko platno kao Džejson Born

Showbiz 12. jul 201610:31 > 10:36
Podeli:
Izvor: Tanjug / AP, Ahn Young-joon

Akcioni triler “Džejson Born” engleskog reditelja Pola Gringrasa, koji je obeležio povratak Meta Dejmona na velike ekrane u ulozi amnezijom pogođenog bivšeg agenta CIA iz pera Roberta Ladlama, nakon evropske premijere na londonskom Lester skveru, 27. jula stiže u bioskope širom sveta.

Dejmon je Borna igrao u prva tri nastavka, „Bornov identitet“ (2002), „Bornova nadmoć“ (2004) i „Bornov ultimatum“ (2007).

Peti nastavak serijala snimljen po predlošku Ladlamovih istoimenih književnih hitova, Dejmon se vratio u tu franšizu, nakon što je odbio daglumi u četvrtom delu „Bornovo nasleđe“ (2012).

Na evropskoj premijeri u ponedeljak u Londonu, Dejmon je izjavio kako je „zaista zabavno“ ponovo se naći u ulozi bivšeg ubice CIA koji pati od amnezije. Ali više od 15 godina od njegove prve uloge u serijalu o Bornu, bilo je zaista teško pripremiti se za tu izrazito fizički zahtevnu ulogu, priznao je on.

„Pripremiti se za tu ulogu bilo je teško, daleko teže sad kad imam 45 godina, nego kad sam ih imao 29“, rekao je Dejmon novinarima na crvenom tepihu.

U poslednjem nastavku serijala, Dejmona nalazimo na grčko-makedonskoj granici, deceniju nakon njegovog nestanka na kraju trećeg dela. S njim se vraća se i glumica Džulija Stajls kao Bornova koleginica Niki Parsons, koja je takođe glumila u sva tri filma. U glavnim ulogama su i Ališa Vikander, Vensan Kasel i Tomi Li Džons.