I Marčelo na Šabačkom letnjem festivalu

Showbiz 04. jun 201613:08 > 13:15
Izvor: N1/Bojana Janjić

Marčelo i Napeti Quintet novo je ime Šabačkog letnjeg festivala koji će se održati od 29. do 31. jula na prostoru Starog grada i Šabačke tvrđave. Pored marčela, Bajaga i Instruktori, Daren Emerson, Hladno pivo, S.A.R.S, Zvonko Bogdan, Atheist Rap, Marko Nastić i još dosta velikih imena regionalne muzičke scene smenjivaće se na binama.

Jedan od „osvajača“ publike trećeg dana Šabačkog letnjeg festivala (31. jula) biće i Marčelo uz podršku Napetog Quinteta.Marčelo je u proteklih pet godina nastupio dva puta u okviru Šabačkog letnjeg festivala, ali nikad uz pratnju Napetog Quinteta.

„Pre svega, moram reći da mi je ŠLF jedan od najdražih domaćih festivala, uvek je milina vratiti se. Ali tu je još jedna lepa okolnost: preslišah se i shvatih da će nam ovo biti prvi put da u Šabac dođemo sa Napetim Quintet-om, našim sada već ne tako novim bendom, koji prestavlja živo oličenje poslednjeg albuma i težnje da sviramo šou, a ne konkretan žanr“, poručio je Marčelo.

„Ovakvi festivali su i prilika za razbijanje predrasuda: mnogi se iznenade i tek tada upute čime se bavimo, a svrate misleći da smo i mi od one „brate, brate, ovo-ono“ fele“, istakao je Marčelo pre nastupa 31. jula.

Na Jelen Main Stageu pored Marčela i Napetog Quinteta nastupiće Bajaga i instruktori, Hladno pivo, S.A.R.S, Zvonko Bogdan, Who See, Ničim izazvan, Atheist Rap i V.I.P, dok će među zidinama Šabačke tvrđave biti smeštena MTV Party Arena, na kojoj vas očekuju Darren Emerson, Marko Nastić, Lea Dobričić, Martijn Ten Velden, The Beatshakers, Calvera & Manya i GroovyMan.

Pored bogatog muzičkog programa ovogodišnjeg ŠLF-a, koji se odvija na dve bine, biće predstavljeni raznovrsni i zanimljivi prateći sadržaji, koji će se sastojati od radionica, zona za odmor, food cornera, Guitar Hero kutka, tezgi sa rukotvorinama i starim pločama.