Ćerka Pola Vokera dobila odštetu za njegovu smrt

Showbiz 09. apr 201610:03 > 10:14
Podeli:
Izvor: AFP/ Kevork Djansezian / Getty images of North America

Sedamnaestogodišnja Midou Voker, ćerka poginulog američkog glumca Pola Vokera postigla je sporazum o 10 miliona američkih dolara koji će joj, kao odšteta, biti isplaćeni od nekretnina čoveka koji je vozio automobil u kom je stradao njen otac pre tri godine, javlja Anadolija.

Zvezda filma „Paklene ulice“ poginula je u 41. godini u poršeu koji je udario u stub ulične rasvete, a glumac je ostao mrtav na licu mesta. U policijskim dokumentima piše kako je pojas glumca, od siline udarca, zdrobio njegova rebra i karlicu usled čega je umro na licu mesta pre nego što je auto zahvatio plamen. Za volanom je tada bio Vokerov prijatelj Rodžer Rodas koji je, takođe, poginuo.

Midow, jedino dete i jedini naslednik glumca, nedugo nakon nesreće tužila je autoindustrijsku kompaniju Porše jer je navodno „dizajnerskom greškom“ sprečeno da se Voker nakon udara, reši pojasa i izađe iz vozila, što je Porše negirao. Sudskom parnicom utvrđeno je da Porše nije kriv za nesreću.

Najnovija tužba potvrdila je da je Rodas „delimično odgovoran“ za sudar, pa će Vokerovoj ćerki biti isplaćena odšteta preko nekretnina koje je posedovao. 

Voker je stradao u vreme kada je snimao film „Paklene ulice 7“ koji je srušio sve rekorde gledanosti u bioskopima širom sveta. I nakon njegove smrti snimanje je nastavljeno uz pomoć Vokerove braće, a simbolični ispraćaj i oproštaj od glumca upriličen je na kraju filma.