Kako je Rijana sa plaže stigla do Džej Zijevog studija?

Showbiz 07. mar 201611:21 > 11:32
Podeli:
Izvor: AFP/Alberto E. Rodriguez

Producent Evan Rodžers prisetio se za potreba knjige "The Song Machine" kako ga je 2003. godine tada 15-godišnja Rijana "zaskočila" na plaži tokom njegovog odmora na Barbadosu.

„Bio sam na plaži i Robin Rijana Fenti mi je prišla i počela da peva i to je bilo to“, rekao je Rodžers autoru knjige „The Song Machine“, Džonu Sibruju.

Producent se priseća da je Rijana bila savršeno našmikana, a na sebi je imala kapri pantalone „koje su išle uz patike i dugi vrat modela“.

„Sećam se da sam tada pomislio: ‘Ako ova devojka zna da peva onda će biti svašta'“, nastavlja Rodžers i dodaje da je sve vreme razmišljao da mora da dogovori sastanke za devojčurak sa Barbadosa.

S druge strane, Rijanina majka nije mislila da njena ćerka ima nešto posebno već joj je na prvom mestu bilo da završi školu. Rodžers smatra da je Rijana želela da se pošto-poto pomeri iz svog, ponekad nasilnog, detinjstva.

„Više je to bila potreba da pobegne iz nasilnog doma u iluziju sigurnosti i ljubavi koju pruža život na bini. Sa tom željom će se fanovi povezati više nego sa rođenim talentom i to je ono što diskografi traže u novim umetnicima. To je jedina stvar koju ne mogu da proizvedem“, kaže producent.

Rijana je u decembru 2004. godine snimila pesmu „Pon de Replay“ koja je poslata u nekoliko diskografskih kuća. Kad je ista došla do Def Jam, poslata je direktno predsedniku kuće Džej Ziju, a već sledećeg trenutka devojka sa Barbadosa je bila u avionu kako bi stigla na sastanak sa njim i ostalim direktorima.

„Bila sam jako stidljiva i bilo mi je hladno sve vreme. Imala sam leptire u stomaku. Sedela sam naspram Džej Zija mislila ‘Džej Zi!'“, komentarisala je pevačica u jednom intervjuu iz 2007. godine.

Sve ih je oborila svojim nastupom, što je dovelo do toga da Džej Zi kaže: „Šta treba da uradim da otkažete sve preostale sastanke?“. Kako Sibruk u svojoj knjizi kaže, reper i producent nije želeo da je pusti da izađe iz zgrade dok ne potpiše ugovor.

„Bili su tamo do tri ujutru dok advokati nisu dogovorili sve detalje. Džej Zi je tada rekao: ‘Postoje samo dva izlaza odavde. Kroz vrata, ako potpiše ugovor, ili kroz prozor, ako ga ne potpiše'“, piše Sibruk.

Sa 16 godina Rijana je potpisala ugovor svojih snova i izašla u velikom stilu.