Najgorih 10 filmova ikada do sada snimljenih

Showbiz 19. feb 201616:34 > 20. feb 2016 09:24
Izvor: Youtube/ Movieclips Trailer Vault

Kada pričamo o dobrom filmu, mnogo je kriterijuma. S druge strane, da bismo neki film okvalifikovali kao loš, malo ih je potrebno. Priča, kadrovi, fotografija, efekti, napetost su standard, ali svako malo neko snimi film koji sve kriterijume dobrog i lošeg ostavi u prašini.

Ove kvalifikacije nastale su 1996. godine, kada je Leonard Maltin objavio kritiku na film „Striptiz“ u kojem glumi Demi Mur.

Ukoliko ste „uživali“ u filmu „Planet 9 From Outer Space“ imamo loše/dobre vesti za vas – snimljeno je mnogo, mnogo više gorih filmova od njega.

Za vas ćemo pokušati da izdvojimo one najgore od najgorih, bez korištenja ocena IMDb-ja, jer bi lista bila – preduga.

Činjenica je i to da postoje ljudi koji stvarno uživaju u lošim filmovima, pa tako kontra ove liste može se naći i nekolicina pod naslovima „užasno loši filmovi koje morate pogledati“, ili „filmovi koji su toliko loši da su dobri“ i varijacije na temu.

10. Leonard Part 6 (1987)

Mnogo novca i kreativnog marketinga je uloženo u ovaj film. Koka-kola je polagala velike nade, a filmu prosto nedostaju ideje, zaplet, rasplet i pamet.

Karijeri Bila Kozbija ovo uopšte nije bilo potrebno, jer ovo ne da nije smešno – nego tokom gledanja imate osećaj da vam IQ rapidno pada.

Leonard Parker, špijun pa vlasnik restorana, traži „vegetarijanca, bivšeg ekologa“ koji ima formulu koja može kontrolisati umove brojnih bića.

9. Blackenstein (1973)

Blackula, Dr Black i Mr Hajd nisu dovoljno bili loši, pa je trebalo napraviti Blackensteina.

Dr Stein je zli genije koji je dobio Nobelovu nagradu jer je razbio DNK kod. U kancelariju mu dolazi bivša studentkinja, čiji se dečko vratio iz Vijetnama, a izgubio je ruke i noge.

Ostalo već znate šta sledi.

8. Ax ‘Em (1992)

Film je snimljen za 650 dolara, a Majkl Adams, renomirani filmski kritičar ga je nazvao „naj**ranjim filmom koji je ikada gledao“.

Šta očekivati od slasher horora kojeg su sponzorisali čelnici „National Association for the Advancement of Coloured People“, što znači da su u filmu zastupljene sve etničke manjine.

Majkl Mfume se držao svih mogućih klišea, tako da je umesto filma napravio karikaturu.

7. Alone In The Dark (2005)

Nakon ovog filma, odete na IMDb, pogledate ko je režirao i napravite onlajn peticiju da se Uveu Bolu zabrani filmska režija dok je živ.

Bol je želeo misteriju s centralnom figurom koja bi trebalo da bude nešto između Blejda i Vrane. Na kraju dobijete „Sam u tami“.

https://youtube.com/watch?v=r7m2CbPRVRU

6. Catwoman (2004)

U filmu imate Šeron Stoun i Hali Beri – šta može poći po zlu? Sve! Da počnemo od kreme za kožu sa opasnim nuspojavama? Beri u BDSM odeći, što treba da asocira na mačku?

U svoje vreme, ovaj film je nominovan za sedam nagrada Zlatna malina (koja se dodeljuje najgorim filmovima), a osvojio je četiri.

Glavna glumica, Hali Beri, primila je nagradu rečima: „Želim da se zahvalim Vorner Brosu što me stavio u ovaj us**ni film“.

5. Mesa Of Lost Women (1953)

Negde u dubini kalifornijske pustinje dr Aranja pretvara pauke u prelepe žene kako bi ostvario dominaciju nad svetom. Treba li dalje?

4. Myra Breckindridge (1970)

Majkl Sarn je potrošio pet miliona dolara na snimi homoerotičnu šalu.

Majron Bresinridž čeka operaciju promene pola. Napušeni doktor ulazi u operacionu salu na savetovanje, a Majron ga ubeđuje da nastavi sa operativnim zahvatom. Nakon operacije, sada već Majra, stiže u Holivud kako bi pohađala glumačku akademiju.

3. Birdemic (2010)

Jeftini efekti, priča koje nema, scenario koji ne postoji, nastao je kao „omaž“ Hičkokovom filmu „Ptice“.

https://youtube.com/watch?v=P-y53CRSF9Q

2. Disaster Movie (2008)

Boljeg opisa od samog naslova nema. Katastrofa!

Ako nekada budete imali izbor: gledanje u boju na zidu kako se suši 10.000 sati ili gledanje filmova koje režira Džejson Frajdberg i Aron Selcer, odaberite gledanje u zid.

„Date Movie“, „Meet the Spartans“, „Vampires Suck“ i slična ostvarenja su samo deo filmografije pomenutog dvojca.

Bez smisla za humor, bez satire, njih dvojica filmom pokazuju elementarno nepoznavanje pop kulture.

1. Manos: The Hands of Fate (1966)

Zvanično najgori film svih vremena. Manos izgleda kao da je neko izgubio opkladu, i verovatno je najnegledljiviji film snimljen ikada do sada.

Manosu treba dići spomenik za nesposobnost da uradi išta. Film ima i toliko grešaka da ih je teško nabrojati sve, a u jednom trenutku vidite i klapu u kadru, a sniman je 16-milimetarskom kamerom koja može snimiti samo 32 sekunde filma. To je maksimalan iznos kadra.

Porodica se izgubi na putu i pronađe podzemlje koje vodi kult poštovalaca sotone, koji vodi neustrašivi Master i njegov sluga Torgo.

Ukoliko imate strast prema umetnosti pravljenja loših filmova – onda ćemo vam pobrojati još neke.

„Howard The Duck“, „Oasis Of The Zombies“, „Gigli“, „Candy“, „Battlefield Earth“, „The Room“, „Batman and Robin“ ili „Dragon Crusaders“ su samo neki iz spektra loših filmova.

O filmovima s efektima bez smisla, poput „Monster Islanda“, „Zaata“ ili „The Horror Of Party Beach“ da ni ne govorimo. Tu vam „oči krvare“ tokom gledanja.

Sve pobrojano gledate na sopstvenu odgovornost.