Pank spektakl 6. februara u Depou

Showbiz 05. jan 201615:15 > 15:17
Podeli:
Izvor: Bojana Janjić

Najbolji pankeri iz regiona - "Atheist Rap", "Goblini", "Gužva u 16-ercu" i "LUR" nastupiće 6. februara u Magacinu Depo.

Četiri benda sviraće više od pet sati, a dodatni razlog za okupljanje je koncertna promocija novog albuma „Uberlauf“ grupe „Atheist Rap“.

Pank-rok grupa „Atheist Rap“ osnovana je 1989. godine u Novom Sadu, a bend je punu afirmaciju doživeo svojim debi albumom „Maori i Crni Gonzales“ iz 1993. godine.

Sarkastični humor i kritički odnos prema vlastima bio je zaštitini znak tog pank-rok sastava tada, kao i sada.

Tokom proteklih nekoliko godina „Atheist Rap“ je nastupio na svim značajnijim muzičkim festivalima u regionu, dok su u karijeri imali čast da dele binu sa velikanima poput NOFX, Bad Religion, Bužcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited i Green Day.

Posle više od 26 godina članovi „Atheist Rap“-a ne posustaju, koncertno su izuzetno aktivni i tokom 2015. godine su imali 50 nastupa, na turneji po Nemačkoj svirali su u 10 gradova, održali osam samostalnih klupskih koncerata i učestvovali na dva festivala.

„Goblini“ će nakon koncerta u Hali sportova pred više od 4.000 ljudi, još jednom beogradskom svirkom obradovati mnogobrojne fanove i pokazati zašto uživaju reputaciju benda koji je obeležio poslednju deceniju prošlog veka, najavljuju organizatori.

Bend je osnovan 1992. u Šapcu, a tokom devedesetih su se pozicionirali kao jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Objavili su pet studijskih albuma i odsvirali više od 350 koncerata.

„Gužva u 16-ercu“ je nastala 1993. i tokom svoje karijere pozicionirali su se pre svega kao koncertni bend, pa tako uvek imaju gromoglasnu podršku fanova na svakoj živoj svirci. Objavili su tri albuma i pripremaju novo studijsko izdanje.

Pank-rok bend zanimljivog imena – „LUR“ („Ludak U Razvoju“) osnovan je 1998. godine u Kragujevcu i iza sebe ima tri albuma.

Karte su za koncert prodaju se po ceni od 800 dinara i mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa.