Met Dejmon lobira da Ridli Skot dobije Oskara

Showbiz 04. jan 201612:52 > 12:56
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP/Chris Pizzello

Glumac Met Dejmon pokrenuo je kampanju uoči ovogodišnje dodele nagrade Oskar, izjavivši da je Ridli Skot "dao više nego dovoljno kinematografiji tokom svoje karijere" i da je zaslužio nagradu Američke filmske akademije.

Dejmon je govorio na gala večeri priređenoj povodom početka Internacionalnog filmskog festivala u Palm Springsu, koji je postao „odlično posećena stanica na prometnom putu holivudskih nagrada“, jer se održava u vreme nominacija za Oskara i osam dana pre dodele nagrade Zlatni globus.

Dejmon, koji igra glavnu ulogu u filmu „Marsovac“ Rislija Skota, rekao je da je bio šokiran kada je otkrio da 78-godišnji reditelj ostvarenja „Istrebljivač“ i „Osmi putnik“ nije nikada dobio Oskara, iako je bio tri puta nominovan. Skotov film „Gladijator“ je 2001. godine osvojio nagradu Američke filmske akademije za najbolji film.

„On je majstor. Ima nekolicana takvih na planeti i on je jedan od njih“, rekao je Dejmon, izrazivši uverenje da je ovo godina kada će Skot dobiti Oskara.

„Ne znam da li bi trebalo to glasno reći, ali kada smo snimili ‘Dvostruku igru’, mnogo smo govorili o Martiju (Martin Skorseze) i isplatilo se“, dodao je Dejmon.

Pored Dejmona govorili su Džoni Dep, Kejt Blanšet, Kristijan Bejl i Majkl Fasbender.