Riblja čorba na klupskoj svirci posle 30 godina

Showbiz 15. dec 201512:28 > 12:38
Izvor: Promo

Riblja čorba predvođena Borom Đorđevićem zatvoriće 2. januara novogodišnji Mikser fest, koji počinje 29. decembra. To će biti prvi klupski nastup ovog benda u Beogradu, posle 30 godina održavanja velikih koncerata.

„Riblja Čorba nije svirala klupsku svirku u Beogradu 30 godina! Uželeli smo se vruće atmosfere i bliskog kontakta s publikom. U Mikseru ćemo 2. januara zajedno pevati sve Čorbine hitove, ali spremamo i iznenađenje u vidu starijih pesama koje nikada nismo svirali uživo! Dva i po sata žestokog rokenrola“, poručuju iz benda koji ulazi u 37. godiinu postojanja.

Kao predgrupa Ribljoj Čorbi, nastupiće beogradski trio, Texas Flood. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a po promo ceni od 1.200 dinara za prvih 200 ulaznica. Naredni kontigent prodavaće se po ceni od 1.400 dinara.

Riblja čorba je osnovana u Beogradu 1978. godine. Bora Đorđević je pre razlaza sa grupom Rani mraz i Đorđem Balaševićem, nekoliko godina proveo u „Suncokretima“, posle čega je odlučio da oformi novi bend sa tvrđim zvukom.

Povezuje se sa prijateljima iz grupe SOS (Miša Aleksić, Rajko Kojić i Miroslav Milatović Vicko) i osniva Riblju čorbu. Grupa je zvanično nastala u restoranu Šumatovac 15. avgusta u 15 časova 1978. godine. Prvobitno je trebalo da se zove Bora i ratnici, a onda su se odlučili za Riblja čorba.

Bend je prvi koncert održao u vojvođanskom mestu Elemir 8. septembra 1978. godine, posle čega su usledile i svirke u Subotici i Sarajevu, gde su stekli novu publiku. Krajem decembra iste godine izlaze pesme „Lutka sa naslovne strane“ i „On i njegov BMW“, koje su odmah postigle veliku popularnost.

Postavu Riblje Čorbe danas čine Bora Đorđević (vokal), Miroslav Miša Aleksić (bas gitara), Miroslav Vicko Milatović (bubanj), Vidoja Božinović Džindžer (gitara) i Nikola Nidža Zorić (klavijature).