Nakon legendarnog Betmena, Nolan nam donosi Interstelar

Showbiz 12. sep. 201418:08 > 18:15
Podeli:
Izvor: Tanjug, AP/Paramount Pictures, Melinda Sue Gordon

Autor kultne filmske trilogije o Betmenu, Kristofer Nolan, u novembru se vraća u bioskope sa S/F ostvarenjem "Interstelar".

Kristofer Nolan (Christopher Nolan), jedan od najznačajnijih reditelja današnjice, vraća se na velika platna novim ostvarenjem „Interstelar“, koje u bioskope dolazi u novembru, najavio je distributer „Blitz Film & Video“.

To je inteligentni S/F film koji će dokazati da ljubav prema voljenoj osobi može da pokori i beskonačnost svemira. Glavnu ulogu igra Metju Mekonahi (Matthew McConaughey).

Nolanovi filmovi predstavljaju savremene klasike sedme umetnosti. Najveću slavu postigao je režirajući poslednje naslove iz serijala o Betmenu, racionalizovao je lik tog super heroja i stvorio filmove koje je glorifikovala i ozbiljna filmska kritika.

Međutim, njegova karijera ne počinje Betmenom već kultnim trilerom „Memento“ sa Gaj Pirsom (Guy Pearce) u glavnoj ulozi, koji mu je otvorio vrata velikih produkcija. Uspeh nastavlja filmom „Insomnia“, psihološkim trilerom sa Al Paćinom (Al Pacino) i Robinom Vilijamsom (Robin Williams).

Nakon ta dva filma Holivud prepoznaje Nolana kao pouzdanog i kvalitetnog reditelja te mu poverava da režira filmove o Betmenu, koje on podiže na viši nivo.

Sledi ostvarenje koje se izdvaja po originalnosti – „Inception“ sa Leonardom Di Kaprijem (Leonardo DiCaprio) u glavnoj ulozi, za koje se tvrdi da je uspostavilo nove standarde filmskog narativa.

Filmski stručnjaci Nolana smatraju autorskim i post-modernističkim rediteljem.