Kopola: Moja porodica je već pet generacija u svetu filma

Showbiz 26. okt 201520:11 > 21:30
Podeli:
Izvor: N1

Ekipa Televizije N1 je u Milanu gde prisustvuje izlaganju poznatog holivudskog režisera, Frensisa Forda Kopole

Kopola je najpoznatiji po trilogijiKum, a u ponedeljak uveče je u Milanu održao izlaganje o filmskoj umetnosti i svom radu.

Kopola se dotakao teme svog porekla: „Moje poreklo je vrlo važno. Moji baka i deda su bili imigranti s juga Italije, dok su moji roditelji roženi u Bruklinu. Uprkos činjenici da smo Amerikanci, moji roditelji su uvek naglašavali činjenicu odakle su nam koreni“, kazao je poznati režiser.

Kazao je da je njegova cela porodica kreativna: „Moja kćerka Sofija je dobila Oskara, dok je moja unuka Đankarla koja ima 28 godina prošle godine snimila prvi film, što znači da je porodica Kopola već pet generacija u svetu filma“.

Izvor : N1

Novinarka N1 Naida Kundurović pitala je Kopolu da li smatra da ikad može ponoviti uspeh filma Kum:

„Uvek sam se trudio da rastem kao osoba i teško je porediti svoje prvo filmsko ostvarenje sa svim ostalim. Zbog emocija, a i zbog načina na koji stvarate“, kazao je on.

Dodao je još da je to retko kome uspelo. „To je retko kome uspelo, osim možda velikom kompozitoru Verdiju, koji je sa svojih 80 godina nadmašio sva svoja prethodna dela i ostvario najveći uspeh“.