Atheist Rap u Božidarcu

Showbiz 08. nov 201416:43 > 16:45
Podeli:
Izvor: Promo

Grupa Atheist Rap će u sklopu svoje turneje, kojom obeležava četvrt veka postojanja i rada, večeras održati prvi klupski koncert ove godine u Beogradu i to u Centru za kulturu "Božidarac".

Pored izbora najvećih hitova iz prethodnih 25 godina, publika će biti u prilici da čuje i nekoliko pesama koje će se naći na novom studijskom albumu, čije se izdavanje očekuje narednih meseci.

Ovo će biti 37. nastup ove grupe u 2014. godini, tako da se može reći da su očuvali status jednog od koncertno najaktivnijih bendova u regionu.

Kao gosti Atheist Rapa na koncertu će nastupiti beogradski bend Prljavi dripci i mladi pank bend iz Obrenovca UZG (U zmajevom gnezdu).

Pank-rok grupa Atheist Rap osnovana je 1989. godine u Novom Sadu. Punu afirmaciju su doživeli već debi albumom „Maori i Crni Gonzales“ 1993. godine. Fanzinaškim i poluprivatnim kanalima album nalazi put i do slušalaca na prostorima koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pesma „Wartburg limuzina“ ih „dovozi“ na vrh svih top lista na kojima je bila emitovana.

Sarkastični humor i kritički odnos prema vlasti je univerzalno potreban i primenjiv na ovim prostorima, tako da Atheist Rap već godinama unazad puni klubove po regionu.

Proteklih godina svirali su na svim većim i značajnim festivalima po bivšoj Jugoslaviji, a binu su delili i sa bendovima kao što su: NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited, Green Day. Svirali su i na najvećem britanskom punk festivalu Rebellion u Blekpulu i u kultnom klubu Barfly, u Kamdenu, u Londonu.

Ulaznice su dostupne u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat) i to: prvih 100 ulaznica dostupno je po pretprodajnoj ceni od 400, nakon čega će koštati 500 dinara, odnosno 600 dinara na ulazu u CZK „Božidarac“ na veče koncerta.