WhatsApp odlaže izmene uslova korišćenja nakon kritika

SciTech 15. jan. 202123:29 > 23:309 komentara
Podeli:
Izvor: AFP/Stan Honda

WhatsApp je objavio da za tri meseca odlaže promene uslova korišćenja, nakon što su korisnici izrazili strahove da će taj servis za poruke deliti njihove poverljive podatke s Facebook-om.

„Odlaže datum na koji će korisnici morati da pročitaju i prihvate uslove“, napisala je kompanija na blogu.

Trebalo je da izmene stupe na snagu 8. februara, a sada je kompanija objavila da se to neće dogoditi pre 15. maja.

WhatsApp je istakao da ažuriranje neće „ojačati kapacitet podele podataka s Facebook-om“, već je pre svega usmereno prema pomoći kompanijama da bolje komuniciraju s klijentima preko platforme.

„Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja, i želimo pomoći svima da shvate naše principe i činjenice“, istaknuto je.

Konverzacije na WhatsApp-u i dalje će biti šifrirane te ni Facebook niti WhatsApp neće imati mogućnost da vide te privatne poruke, tvrdi kompanija.

Prošlonedeljna najava o ažuriranju uslova korišćenja stvorila je paniku i izazvala bes kod brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju temeljnih vrednosti WhatsApp-a. Aplikacija je, podseća AFP, gradila reputaciju na zaštiti podataka.

Platforma je pokušala da ugasi požar objavama i kampanjom, ali konkurentski servisi poput Signala i Telegrama profitirali su zbog konfuzije i u mnogim zemljama im je jako naraslo preuzimanje s Apple Store-a i  Google Play-a.

Komentari

Vaš komentar